Helalleşti İstifa Etti - Son Dakika
Politika

Helalleşti İstifa Etti

Helalleşti İstifa Etti

Yeni Bir Siyasi Oluşum İçin Çalışmalar Yürüten Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Artık Bu Çatı Altında Kalamayacağımı Anladım" Diyerek Dün AKP'den İstifa Etti.

12.07.2008 02:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni bir siyasi oluşum için çalışmalar yürüten eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, "Artık bu çatı altında kalamayacağımı anladım" diyerek dün AKP’den istifa etti.

İŞTE ŞENER'İN VERDİĞİ İLANLAR

ŞENER STARTI KONYA'DAN VERECEK

Şener, MKYK toplantısına gelişinde gazetecilere, "Bu bir anlamda benim için veda toplantısı olacaktır. Açıkcası bu bir helalleşme niteliğinde olacaktır" açıklamasını yaptı. Şener, toplantıda Erdoğan’a istifa dilekçesini verdikten sonra veda konuşması yaptı. Edinilen bilgiye göre Şener, "Uzun süredir birlikte çalışıyoruz. Burada bulunmaktan haz aldım. Ama gelişen olaylar benim bu kararı vermeme sebep oldu. Siyasette her zaman birliktelik olmuyor. Kaderde ayrılık da varmış. Bütün çalışma arkadaşlarıma kendimden yana hakkımı helal ediyorum. Arkadaşlarımın da haklarını helal etmelerini istiyorum" dedi. Erdoğan da, "Hayırlı olsun. Böyle olmasaydı iyi olurdu. Kararınıza saygı duyuyoruz. Siyasi yaşamınızda başarılar diliyorum" dedi. Erdoğan, Şener ayrıldıktan sonra da, "Biz ayrılmasını istemiyorduk. Artık AKP ile bir alakası kalmadı. Ancak şunu da bilmeliyiz ki, tarihte bu şekilde hareket edip trenden inenlerin başarılı olduğu görülmemiştir" dediği öğrenildi. Şener, partiden ayrılırken gazetecilere, "istifa aslında bir kavga müessesesi değildir, istifa medeni bir müessesedir" dedi. "Gerginlik oldu mu?" sorusuna, "Hayır" yanıtını vererek, "Büyük bir nezaket vardı" diyen Şener’in yerine MKYK üyeliğine Balıkesir Milletvekili Ali Osman Sali getirildi.

Üniversitedeki dersleri bitirdi

Abdüllatif Şener, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) yaklaşık 1 yıldır verdiği dersleri de bitirdi. Ağustos’ta 1 yıllık sözleşmesi dolacak olan Doç. Dr. unvanlı Şener, yeni parti kurma çalışmalarına ağırlık verecek. Şener yeni kuracağı partinin adını da oluşturacağı tahmin edilen ’Yeni Oluşum Hareketi’ adlı internet sitesi ile ilgili olarak memleketi Sivas’ta yerel gazetelere reklam verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Helalleşti İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement