Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Kars'ta - Son Dakika
Politika

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Kars'ta

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Kars\'ta

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Kars'a geldi.
Bakan Yazıcı'yı havaalanında Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Milletvekilleri...

15.11.2013 18:50

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Kars'a geldi.

Bakan Yazıcı'yı havaalanında Kars Valisi Eyüp Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ötegen ve partililer karşıladı. Bakan Yazıcı, havaalanından gümrük binasına geçti. Kent Konseyi olarak bir süre kullanılan ve geçmiş yıllarda Kars'ta gümrük binası olarak kullanılan tarihi binayı gezerek incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı'ya TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da eşlik etti. Tarihi Valilik Binası'na geçen Bakan Yazıcı, Türkiye tarihi açısından önemli anlaşmaların imzalandığını binada olduklarını söyledi. Yazıcı, "Tarihi değeri olan bir binadayız. Yani gerçekten bu bina dili olsa da konuşsa, Türkiye tarihi açısından önemli anlaşmaların imzalandığı mekan. Kars'a gelişimizin sebebi epey zamandır programa almak istiyorduk. Ama çok yoğun iş durumu nedeniyle nasıl olsa inşaat başladı devam ediyor diyerekten bugüne nasip oldu. Hem bu bölge için Kars'a ve çevresi için aynı zamanda tabi Türkiye ekonomisi için son derece önemli. Çıldır Aktaş Gümrük Kapımızın fiziki alt yapısının yenilenmesi yap-işlet-devret modeliyle başladık. Partnerimiz Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nin iştiraki ile gümrük müdürlüğü ile anlaşmalar yapıldı. Yer teslimi yapıldı. Yüklenici yapım çalışmalarına başladı. Devam ediyor. Çok hızlı tempolu seyrettiğini bana söylediler. Yarın göreceğiz temposunu. Resmi temel atma törenini yarın gerçekleştireceğiz. Tabii o kapının yapılma hikayesi de var. Oraya gidecek değilim. Gene yakın bir zaman da Bu bölgeyi özelde, genelde Türkiye ekonomisi ilgilendiren Dilucu Gümrük Kapımızı da yeniliyoruz. Onunda ihale işlemi tamamlandı. Kısa sürede yapımına başlanacak. Biran evvel başlandığını görmek istiyorum" dedi.

Daha sonra Vali Eyüp Tepe, Bakan Yazıcı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarlıkçıoğlu'na plaket ve Kars'ı resimlerle anlatan kitap hediye etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da Vali Tepe'ye hediye verdi. Bakan Yazıcı, daha sonra sırasıyla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement