Erzurum'da Gençler İsrail'in Gazze'deki Vahşetini Protesto Etti - Son Dakika
Politika

Erzurum'da Gençler İsrail'in Gazze'deki Vahşetini Protesto Etti

Erzurum'da bir grup genç, İsrail'in Gazze'de yaptığı vahşet ve insanlık ayıbını sessiz eylem ile protesto etti. Gençler, Starbucks'ın önünde pankart açarak ABD ve İsrail'i protesto etti. Daha sonra Havuzbaşı Kent Meydanı'nda benzeri bir eylem gerçekleştiren grup, vatandaşların da destek verdiği bir şekilde Gazze'deki olaylara tepki gösterdi.

05.11.2023 16:29  Güncelleme: 16:31

- Erzurum'da Gazze için sessiz eylem

ERZURUM - Erzurum'da bir grup genç, İsrail'in Gazze'de yaptığı vahşet ve insanlık ayıbını sessiz eylem ile protesto etti.

Erzurum'da bir araya gelen gençler, önce ABD'li ünlü kahve markası Starbucks'ın önünde eylem yaparak ABD ve İsrail'i protesto etti. Burada pankart açan grup, Gazze'de bebeklerin katledilişini temsilen yere kana bulanmış oyuncak bebekler koydu, ağızlarını bantlayarak dünya devletlerinin suskunluğuna dikkat çekti. "İçtiğin kahvede bebek kanı var. Kahve, zulüm ve soykırım bir arada. İçmezsen ölmezsin, içersen ölürler. Katile ortak olma" yazılı pankartlar açan grup, daha sonra Havuzbaşı Kent Meydanı'nda da benzeri bir eylem yaptı. Gruba zaman zaman vatandaşlar da destek verdi.

Protestocu gençler adına konuşan Selman Gündüz, Gazze'de ve Kudüs'te yaşanan insanlık dışı olaylara bir şekilde tepki gösterilmesi gerektiğini belirterek, "İsrail'e karşı tavrımızı ortaya koymak adına, İsrail'i protesto etme adına gençlerle burada bulunmaktayız. Bugün Filistin'de yapılan zulmün akıtılan kanın, işlenen insanlık suçunun artık bir yerden sonra durması gerektiğinin savunucusuyuz. Bu noktada bebeklerin ağlamaması gerektiğini, artık gözyaşlarının dindirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Biz en azından elimizden gelen noktada, biz burada kendi eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Halkımız olarak protesto noktasında kesinlikle protestolarımıza devam etmemiz gerekiyor. Çünkü Yahudi'nin anladığı dil paradır, maddiyattır. Biz bunları beslemiş, güçlendirmişiz. Artık biz bunları bir yerden sonra durdurmamız lazım. Halk olarak; indirimlere artık aldanmamız gerektiğini, indirimleri itibare almamız gerektiğini, her indirilen bir ürünün indirimi, bir çocuğun başına inen bir bomba olduğunun farkında olmamız gerekiyor. Bugün normal almış olduğum bir basit bir İsrail ürününün, yüz liralık olan bir ürünün sadece üç kurşun ettiğinin farkında olmamız gerekiyor. Bu üç kurşun demek; üç anne ve üç çocuğuyla beraber ölümü demektir. Artık bu zulme sessiz kalınmaması gerektiğini, halk olarak bize düşen gereken tepkiyi gösterdiğimiz gibi eylem yapmamız gerektiği gibi boykotları devam ettirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

(MEK-NK-OK-Y)

Erzurum\'da Gençler İsrail\'in Gazze\'deki Vahşetini Protesto Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erzurum'da Gençler İsrail'in Gazze'deki Vahşetini Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement