Emekli Askerlerden Cumhuriyet Güçbirliği Adaylarına Destek - Son Dakika
Politika

Emekli Askerlerden Cumhuriyet Güçbirliği Adaylarına Destek

Emekli Askerlerden Cumhuriyet Güçbirliği Adaylarına Destek

Yaklaşık 170 asker, basın toplantısı düzenleyerek Cumhuriyet Güçbirliği'nin İzmir'deki adayları Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci ve Doğu Perinçek'i desteklediklerini açıkladı.

09.06.2011 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli çeşitli rütbelerdeki yaklaşık 170 asker, basın toplantısı düzenleyerek Cumhuriyet Güçbirliği'nin İzmir'deki adayları Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci ve Doğu Perinçek'i desteklediklerini açıkladı.

İzmir Kaya Prestij Otel'de düzenlenen toplantıya Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek ve Cumhuriyet Güçbirliği'ni destekleyen emekli subay ve astsubaylar katıldı.

Emekli askerler adına basın açıklamasını Emekli Tuğgeneral Ahmet Cengiz Aycan yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Mustafa Kemal'in ordusu olduğunu, içinde bulunduğumuz çağda ordusu olmayan milletin ayaklar altında kalacağını söyleyen Emekli Tuğgeneral Aycan, "Ordusu olmayan milletler bağımsızlığını ve egemenliğini kaybeder. Vatanımızı parçalama, milletimizi bölme planı yapan emperyalist güçler bu planın önünde en büyük engel olarak TSK'yı gördükleri için 4 yıldır Türk subaylarına haksız ve kanunsuz şekilde saldırıyorlar. Türk ordusu tek kurşun atmadan komutanları ve subayları esir düşmüştür. Emperyalistlerin amacı, vatanını milletini savunamayan eli kolu bağlı bir ordu yaratmak ve bu orduyu kendi çıkarları için kullanmaktır. Türk Milleti ordusuna sahip çıkacaktır" dedi.

TSK içinde görev yapmış subay ve astsubayları orduya sahip çıkmaya çağıran Emekli Tuğgeneral Aycan, "Biz ordumuza sahip çıkıyoruz. Tüm halkımızı da Mustafa Kemal'in askerlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ordumuza yönelen saldırılarda BOP eşbaşkanı olarak emperyalizm ile işbirliği içinde olan AKP iktidarından kurtulmak için Cumhuriyet Güçbirliği'nin bağımsız milletvekili adayları Emekli Korgeneral Müjdeci ve Doğu Perinçek'i destekliyoruz" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci ise AK Parti'nin istediği milletvekili sayısıyla iktidara gelmesi durumunda Türk halkının bugününü çok arayacağını, Cumhuriyet Güçbirliği'nin Meclis'e girmesi durumunda Meclis'in fiziki yapısını değiştireceğini dile getirerek, "Bugünkü yapıda başta AKP, CHP, MHP ve PKK partisi Meclis'e girecek. Bunların şu memlekete herhangi bir hareket getirmeye gücü ve niyeti var mıdır? Yoktur. Eğer öyle olsaydı memleket bu halde olmazdı. Eğer Meclis'e bir hareket gelecekse o da Cumhuriyet Güçbirliği tarafından getirilecektir" dedi.

Cumhuriyet Güçbirliği'nin, 'Meclis'in delisi' olacağını sözlerine ekleyen Müjdeci, "Nasıl ki Kamer Genç, kürsüye çıktığında AKP Grup Başkanvekili'nin yüzünün şekli değişiyorsa Doğu Perinçek kürsüye çıktığında yüzünün şekli daha da kötü olacaktır. Meclis'in delisi olacağız ama terbiye, demokrasi ve ahlak sınırları içerisinde kalacağız" diye konuştu.

Doğu Perinçek'in eşi Şule Perinçek ise emperyalistlerin eşi Doğu Perinçek'ten korktukları için dört duvar içine soktuklarını ancak sesini kısamadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan emekli subay ve astsubaylar memleketin içerisinde bulunduğu durum ve seçimler konusundaki düşüncelerini dile getirdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Emekli Askerlerden Cumhuriyet Güçbirliği Adaylarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement