Elibol: "Türkiye'de Asla Bir Kriz Yok" - Son Dakika
Politika

Elibol: "Türkiye'de Asla Bir Kriz Yok"

Elibol: "Türkiye\'de Asla Bir Kriz Yok"

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini, kendi siyasi çıkarları ve bölgesel çıkarlarının önünde engel gören küresel aktörlerin Türkiye distribütörlerinin Türkiye’de Haziran ayında kriz olacağı yönünde algı operasyonu yaptıklarını söyledi.

28.04.2015 16:24

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini, kendi siyasi çıkarları ve bölgesel çıkarlarının önünde engel gören küresel aktörlerin Türkiye distribütörlerinin Türkiye'de Haziran ayında kriz olacağı yönünde algı operasyonu yaptıklarını söyledi.

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Nuri Elibol, Yenimahalle ilçesi Gazi Mahallesi'nde gençlerle bir araya geldi. Elibol, gençlerin gündemdeki konulara ilişkin sorularına cevap verdi.

"TÜRKİYE'DE HAZİRAN'DAN SONRA BİR KRİZ ASLA YOK"

Her seçim öncesinde ekonomik kriz çıkacağı yönünde söylentilerin ortaya atıldığına dikkat çeken Elibol, "Bu ülkeye IMF'ye teslim etmek isteyen aktörler kriz dedikodusunu yayarlar. Çünkü biz artık IMF kapısında değiliz, borcumuz yok. Bizi etkileyemiyor, yönetemiyor. Hatta IMF'ye borç veriyoruz. Makro ekonomik göstergelere baktığımızda Türkiye'de Haziran'dan sonra bir kriz asla yok. Dolar artabilir, düşebilir ama Türkiye'nin makro ekonomik göstergeleri asla bir krizi öngörmüyor. Türkiye'nin sahip olduğu iki tane değer var; birisi Ali Babacan, diğeri Mehmet Şimsek'tir. Dünyada 10 tane saygın ekonomist varsa, dünyada bu işi en iyi bilen 10 kişiden 2'si bu adamlar. BM'ye gittik, devlet başkanları sıraya giriyor, krize giren ülkeler Ali Babacan'dan randevu alabilmek için sıraya giriyorlar. Türkiye'nin piyasasında bir kriz öngörmüyorum. Eylül'de FED faizlerle ilgili bir karar alacak belki o dönemde bir oynaklık olabilir. Türkiye'nin cari açığı iyice azalıyor, bütçesi sağlam, ekonomi popülist söylemler yönetilmiyor. Bu söylentiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetini kendi siyasi çıkarları ve bölgesel çıkarları önünde engel gören küresel aktörlerin ve onların Türkiye'deki distribütörlerinin çıkarttığı algı operasyonundan başka bir şey değil" şeklinde konuştu.

"BİZ DAHA YENİ YENİ SOSYAL DEVLET OLUYORUZ"

Nuri Elibol, engelli bir gencin sorusu üzerine, AK Parti'nin seçim beyannamesinde engellilere yönelik devrim niteliğinde projeler olduğunu açıkladı. Sosyal devlet anlayışının bir kültür olduğunu, bu anlayışın kanunlarla getirilemeyeceğini kaydeden Elibol, "Ben ailesinde engelli olan bir siyasetçiyim, ağabeyim engelli. Bunun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Anneciğim bize çok hissettirmedi ama ne fedakarlıklar yaptığını biliyorum. Baba sorumluluk duyar ama anne kadar değil. Hangi yönetmelik çıkarsa çıksın, hangi yasa çıkarsa çıksın toplumda bir sosyal karşılığı yoksa, toplum bunu hazmedememişse yasa ile olmuyor bu iş. Ben bu bilincin toplumda oluşacağına inanıyorum. Bu toplum kendi dezavantajlı gruplarına destek sağlar ama bu bilincin ve farkındalığın oluşturulması gerekiyor. Biz daha yeni yeni sosyal devlet oluyoruz. Türkiye yeni yeni milli iradenin bir anlam ifade ettiği ülke haline geliyor. Yavaş yavaş milli iradenin dediği olmaya başladı. AK Parti iktidar oldu ama 2010 referandumuna kadar muktedir olamadı. 2010'de referandum yapıldıktan ve kurumların sınırları belirlendikten sonra muktedir olmaya başladı. 2010'dan beri bu ülkede millet iradesi bir anlam ifade ediyor. 2010 yılına kadar Tayyip Erdoğan'ın cesareti ile gitti bu iş. Artık Türkiye sosyal bir devlet olmaya başladı. Engellilerle ilgili farkındalık bugünden yarına olmaz, kanunla yapamazsın bunu. Bunun vicdanlara yerleşmesi gerekiyor, demokrasi gibi bir şey bu. Demokrasiyi kanunla getiremezsiniz, bu bir kültürdür. Sosyal devlet anlayışının da oturması zaman alır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti kadroları engelliler konusunda çok hassaslar. Seçim beyannamesinde engellilerle ilgili devrim niteliğinde projeler var. Ama bunun eğitim olarak milletin kafasına girmesi gerek" ifadelerini kullandı.

Elibol, Gazi Mahallesinde pazar esnaflarını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Gazi Mahallesi sakinleri ve gençlerle bir araya gelen Elibol, AK Parti iktidarının yapacağı hizmetler ve seçim beyannamesi hakkında bilgiler verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol: 'Türkiye'de Asla Bir Kriz Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement