Elibol: "Tüm Annelerimizin Ellerini Öpüyorum" - Son Dakika
Politika

Elibol: "Tüm Annelerimizin Ellerini Öpüyorum"

Elibol: "Tüm Annelerimizin Ellerini Öpüyorum"

AK Parti Ankara Milletvekili Adalı Nuri Elibol, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak, tüm kadınlar için yapılan hizmetlerin yanı sıra yeni dönem için de önemli projeler hazırlandığını söyledi.

09.05.2015 16:55

AK Parti Ankara Milletvekili Adalı Nuri Elibol, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, tüm kadınlar için yapılan hizmetlerin yanı sıra yeni dönem için de önemli projeler hazırlandığını söyledi.

İyi bir evlat yetiştirmek için çaba sarf eden bütün annelerin Anneler Günü'nü kutlayan AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, "Bu memleketin bekası, bu ülkede bayrağımızın bağımsız bir şekilde dalgalanması, Ezan-ı Muhammediye'nin bu semalarda yükselmesi için evlatlarını bu ülke ve topraklar için şehit veren annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum ve ellerinden öpüyorum. 77 milyon onların evladıdır" dedi.

AK Parti hükümetlerinin anneler ve anne adayları için önemli projeler yaptığını belirten Nuri Elibol, 2002 yılında yüzde 70'lerde olan doğum öncesi bakım hizmetleri, hastanedeki doğum oranı ve aşılama oranının yüzde 98'e çıkartıldığını söyleyerek, 2002'de dünyaya gelen bin bebekten 31 tanesinin öldüğünü, bu oranın bugün binde 7'ye çekildiğini kaydetti. Yüz bin anneden 64 tanesinin doğumda öldüğünü, bu oranın ise bugün yüz binde 15'e düştüğünü ifade eden Elibol, "Bu dönem çalışan annelerin işini kolaylaştırmak için kreşleri teşvik ediyoruz, yasa ile belediyelere kreş açma zorunluluğu getirdik. Annelere doğum hediyesi olarak birinci çocukta 300, ikinci çocukta 400 lira, üçüncü çocuk ve sonrasında 600 lira yardım ediyoruz. Yeni evlenecek olan anne adaylarına çeyiz yardımı yapıyoruz. Bütün alanlarda kadınların sosyal hayata katılımını güçlendiriyoruz. Kadın istihdamını artırmak için çok önemli projelerimiz var. Kadınların iş hayatına atılmasını kolaylaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Elibol: 'Tüm Annelerimizin Ellerini Öpüyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement