Dursun Çiçek'in Kızı Konuştu - Son Dakika
Politika

Dursun Çiçek'in Kızı Konuştu

Dursun Çiçek\'in Kızı Konuştu

Balyoz davasından 16 yıl hapis cezası alan emekli Albay Dursun Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek, açıklamalarda bulundu.

24.01.2013 17:33  Güncelleme: 18:18

Balyoz davasından 16 yıl hapis cezası alan emekli Albay Dursun Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek, "Eskiden 'Nasıl olsa asker var, bir şey olmaz, düzeni korur' gibi bir algı vardı. 'Nasıl olsa asker var' düzeni çoktan bitti, olmamalıydı da bence. Artık 'Biz varız' demeliyiz" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Antalya Şubesi tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, gazeteci- yazar Uğur Mumcu'nun katledilişinin 20'nci yılı anısına gerçekleştirilen 'Yeni Anayasa Türkiye'yi Nereye Götürüyor' başlıklı panelde konuşan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, demokrasinin ancak halk iradesi, kamuoyu gücü, özgürlük ve eşitlikle bir anlamı olacağını söyledi.

'DEMOKRASİ KAHRAMANI DEĞİLLER'

Genel Başkan Çölaşan, "Kamuoyu varsa özgürlük vardır, tepkisi varsa eşitlik vardır. Özgürlük ve eşitlik yoksa demokrasi yoktur. Demokrasi ısmarlanıp, alıp, bir yere konup, uygulanan bir şey değildir. Demokrasi kültür meselesidir" diye konuştu.

Türkiye'de Cumhuriyet'in ilanıyla başlayan siyasi hayata ilişkin değerlendirmelerle konuşmasına devam eden Çölaşan, 12 Eylül darbesiyle Türk- İslam temeli üzerinden bir siyasi yapılanma kurgulanmak istendiğini, Aydınlar Ocağı gibi örgütlenmelerle bunun ayaklarının yaratıldığını ileri sürdü.

MUHALEFET HAPİSTE

Demokrasinin olmazsa olmazlarından birinin muhalefet olduğunu belirten Tansel Çölaşan, Türkiye'de muhalefetin hükümete muhalefet etmekten hapis yattığını söyledi. ADD Genel Başkanı Çölaşan, şunları söyledi:

"Ülkenin kendi ulusal menfaatleri için Anayasa'da sayılı görevlerini yapanlar, Milli Güvenlik Kurulu içinde yer alan insanlarının talepleri hükümetçe kabul edildiği, uygulamaya da Cumhurbaşkanı, Başbakan imzalarıyla verildiği halde bu uygulayanlar nedeniyle tek tek alınıyorlar. Neden, çünkü karşı devrim iktidarda. Türkiye karşı devrimle yönetiliyor."

'YENİ PADİŞAHINIZ VAR'

Devam eden anayasa çalışmaları, yeni büyükşehir belediyeleri yasası ve İmralı'yla sürdürülen görüşmelerle hızlı bir şekilde başkanlık sistemine geçişin ve federe devlet örgütlenmesinin temellerinin atıldığını savunan Başkan Çölaşan, "Türkiye'de başkanlık sistemi geçerse, yeni bir padişahınız var hayırlı olsun. Bunu yıkmak zorundayız. Anayasa geçmemeli. Anayasa geçerse başkanı da getiriyoruz" dedi.

'İLERİ FAŞİZM'

Antalya düzenlenen panelin bir diğer konuşmacısı Balyoz davasından 16 yıl hapis cezası alan emekli albay Dursun Çiçek'in kızı avukat İrem Çiçek, Silivri'de yaşadıklarını hukuk darbesi ve ileri faşizm olarak nitelendirdi. Babası Çiçek'in yaşadığı dava süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Çiçek, "Birileri emir veriyor ve Türk askerlerini tutuklatıyor. Bu açıkça yapılıyor. Açık açık 'Yargıya talimatı verdik' beyanları havada uçuşuyor. Yaşananlar Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak için asimetrik, psikolojik harekattır" diye konuştu.

Dava sürecinin sonunda TSK'nın sanık, PKK'nın ise tanık olduğu bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirten Avukat Çiçek, "Eskiden 'Nasıl olsa asker var, bir şey olmaz, düzeni korur' gibi bir algı vardı. 'Nasıl olsa asker var' düzeni çoktan bitti, olmamalıydı da bence. Artık 'Biz varız' demeliyiz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Dursun Çiçek'in Kızı Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement