DP Genel Başkan Yardımcısı Birgüvi'den "Yerel Yönetim Raporuna" Tepki - Son Dakika
Politika

DP Genel Başkan Yardımcısı Birgüvi'den "Yerel Yönetim Raporuna" Tepki

DP Genel Başkan Yardımcısı Birgüvi\'den "Yerel Yönetim Raporuna" Tepki

Demokrat Parti (DP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, AK Parti milletvekillerinden oluşan Yerel Yönetim Çalışma Komisyonu'nun hazırladığı yerel yönetim reformu raporuna tepki gösterdi.

25.07.2012 22:17

Demokrat Parti (DP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, AK Parti milletvekillerinden oluşan Yerel Yönetim Çalışma Komisyonu'nun hazırladığı yerel yönetim reformu raporuna tepki gösterdi.

AK Parti'nin Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi, Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Van Milletvekili Mustafa Bilici, Karabük Milletvekili Osman Kahveci ve Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu'nun imzasını taşıyan rapora, yazılı bir açıklamayla tepki gösteren DP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naşit Birgüvi, "Bu mantığı çok geçmişlerde darbecilerin lideri Kenan Evren de gündeme getirmişti. Bu öneri ile kimlerin de darbeci mantıkta olduğu, böylece bir kez daha ortaya çıkmış oldu" dedi. Birgüvi şöyle devam etti:

"Hazırlanan pakette il ve ilçelerdeki halkın iradesi ile oluşan meclisler tamamen kaldırılıyor. Bu ne demektir? O bölgelerdeki vatandaşların hür iradesine ipotek koyup, onları yok saymaktır. Sadece illerde tek yetkili bir belediye başkanı olacakmış ve en önemlisi bölgeye doktor ve öğretmen tayinlerini, o belediye başkanı yapacakmış. Bunun anlamı şudur: 'Aç tavuk kendisini buğday ambarında hisseder' misali, AKP de, önümüzdeki yerel seçimlerde güya belediyelerin büyük bir kısmını alıp, bölgelerde, yani eyaletlerinde kadrolaşıp, 'dikta' hakimiyetini hayal etmektedir. Hal böyle olunca, bölücü terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı BDP de hakim olduğu bölgelerde belediyeleri kazanacaktır. Bu sonuca göre ben şimdi Sayın Başbakan'a ve AKP'li milletvekillerine soruyorum ve bu soruma çıkıp yiğitçe cevap versinler: 'BDP'li Belediye Başkanları sizin vereceğiniz bu yetki ile bölgesinde hangi düşüncedeki doktor ve öğretmenleri atayacaktır? Atayacakları isimleri sizlere mi soracaklar, yoksa Kandil'e mi?" - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DP Genel Başkan Yardımcısı Birgüvi'den 'Yerel Yönetim Raporuna' Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement