Babacan: Dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız - Son Dakika
Politika

Babacan: Dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, "Şurada seçime 3 ay kalmış, daha dün masada oturanların birbirleriyle ilgili neler söylediğini, neler yaptıklarını büyük bir hicapla izliyoruz. Bu tür tutumlar güven oluşturmaz. Dün elini tuttuğuna bugün 'düşman' derseniz güveni oluşturamazsınız; dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız" diye konuştu.

21.12.2023 13:19  Güncelleme: 15:01

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı kastederek "İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler" ifadesini kullanan İYİ Parti lideri Meral Akşener'i isim vermeden hedef alarak "Şurada seçime 3 ay kalmış, daha dün masada oturanların birbirleriyle ilgili neler söylediğini, neler yaptıklarını büyük bir hicapla izliyoruz. Bu tür tutumlar güven oluşturmaz. Dün elini tuttuğuna bugün 'düşman' derseniz güveni oluşturamazsınız; dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız" dedi.

"ÇETE LİDERLERİ TÜRKİYE'YE GİRERKEN KİM GÖZ YUMDU?"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'nin, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında artık dünyanın dört bir yanında ülkeye gelen çete liderleriyle de meşhur bir ülke haline geldiğini söyledi. Son zamanlarda Türkiye'de yakalanan çete liderleri ve ülkelerine ilişkin bilgiler paylaşan Babacan, "Bunlar niçin Türkiye'yi seçtiler, nasıl, ne zaman geldiler? Ellerini kollarını sallayarak Türkiye'ye girerken kim göz yumdu? Bu zamana kadar niçin yakalanmadılar, ne tür bağlantılar var? Bu zamana kadar kim ya da kimler korudu? Bunların hepsine cevap arıyoruz. İçişleri bakanları geliyor, gidiyor. Bu soruların hepsi Sayın Erdoğan'a sorulmalıdır. Bunların hepsine cevap bekliyoruz." diye konuştu.

"BURASI MECLİS TÜRKÇE KONUŞULUR DENMİŞ, NE OLDU KÜRSÜ ÖZGÜRLÜĞÜNE?"

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde bazı milletvekillerinin Kürtçe konuşması nedeniyle birtakım tartışmaların yaşandığını anımsattı. Türkiye'de en çok konuşulan ikinci dilin, Meclis'te yasak sayıldığına, tutanaklara "X" ya da "bilinmeyen dil" olarak yazıldığına işaret eden Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Fransızcayı, İngilizceyi bilenler, ülkemizde milyonlarca insanın konuştuğu dilin hangi dil olduğunu bilmiyorlar. En son tutanaklara baktık; üç nokta koyup altına da 'Türkçe olmayan kelimeler ifade edildi' demişler. Şunun adını bir koyun ya. Siz bunun adını koymazsanız, bu ülkede eşit vatandaşlıktan, temel haklardan bahsedemezsiniz. Meclis Başkanı da uyarmış; 'Burası Meclis, burada Türkçe konuşulur' demiş. Ne oldu kürsü özgürlüğüne?" ifadesini kullandı.

"DÜN 'ADAYIMDIR' DEDİĞİNİZE BUGÜN 'KORKAK' DERSENİZ GÜVEN OLUŞTURAMAZSINIZ"

Ali Babacan, muhalefet bloğu olarak büyük bir inanç ve umutla girdikleri genel seçimlerde arzu ettikleri başarıyı yakalayamadıklarını; seçim sonuçlarının, sadece muhalefeti destekleyen seçmenlerde değil, aktif siyaset yapan birçok insanda da hayal kırıklığı ve umutsuzluk yarattığını vurguladı. Seçim sonrasında muhalefet partilerinin kendi iç tartışmaları ve partilerin birbirlerini suçlama yarışının, hayal kırıklığını daha da derinleştirdiğinin altını çizen Babacan, "Şurada seçime 3 ay kalmış, daha dün masada oturanların birbirleriyle ilgili neler söylediğini, neler yaptıklarını büyük bir hicapla izliyoruz. Bu tür tutumlar güven oluşturmaz. Dün elini tuttuğuna bugün 'düşman' derseniz güveni oluşturamazsınız; dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız." sözlerini sarf etti.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı kastederek "İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler" ifadesini kullanmıştı.

Babacan: Dün \'adayımdır\' dediğinize bugün \'korkak\' derseniz güven oluşturamazsınız
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Babacan: Dün 'adayımdır' dediğinize bugün 'korkak' derseniz güven oluşturamazsınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kenan mutlu: Erdoğan demişti,bunlar daha birbirinin kuyusunu kazacak durun bakın izleyin,demişti 3 2 Yanıtla

Advertisement