DEAŞ'ın sözde eğitimcisi İstanbul'da yakalandı - Son Dakika
Politika

DEAŞ'ın sözde eğitimcisi İstanbul'da yakalandı

İstanbul'da DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, örgüte yakın kişilere propaganda amaçlı sözde dini eğitimi vermek üzere Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu bir şüpheli yakalandı. Tutuklanan şüphelinin Türkiye'deki bağlantıları ve irtibat kurduğu kişiler de inceleniyor.

27.09.2023 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DEAŞ'ın sözde eğitimcisi İstanbul'da yakalandı

Örgüte yakın kişilere propaganda amaçlı eğitim vermek üzere Türkiye'ye gelen M.M.A.M. adlı yabancı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

İSTANBUL - İstanbul'da DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda, örgüte yakın kişilere propaganda amaçlı sözde dini eğitimi vermek üzere Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu bir şüpheli yakalandı.

Güvenlik kaynaklarına dayanan bilgilere göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Elde edilen istihbarı bilgilerde örgüte yakın kişilere sözde dini eğitim vermek ve propaganda faaliyetlerinde bulunmak üzere Türkiye'ye giriş yapan M.M.A.M., güvenlik ve istihbarat birimlerinin radarına takıldı.

Türkiye'deki bağlantıları araştırılıyor

Takibe alınan yabancı uyruklu zanlının Başakşehir'de bir evde gizlendiği saptandı. Suriye ve Irak gibi çatışma bölgeleri ile irtibatta bulunduğu anlaşılan M.M.A.M., geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen operasyonla yakalandı. TEM Şube Müdürlüğüne götürülen zanlı sorguya alınırken, evde yapılan aramada çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Mahkeme tarafından tutuklandı

DEAŞ mensubunun Türkiye'deki bağlantıları ve irtibat kurduğu kişiler tek tek mercek altına alınırken, polisteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.M.A.M., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DEAŞ\'ın sözde eğitimcisi İstanbul\'da yakalandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DEAŞ'ın sözde eğitimcisi İstanbul'da yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement