Davutoğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Mezuniyet Törenine Katıldı - Son Dakika
Politika

Davutoğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Mezuniyet Törenine Katıldı

Davutoğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi\'nin Mezuniyet Törenine Katıldı

İstanbul Şehir Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye’deki üniversitelerin dünyanın ilk 10 üniversitesi arasında yerini almak zorunda olduğunu söyledi.

20.06.2014 23:27

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'deki üniversitelerin dünyanın ilk 10 üniversitesi arasında yerini almak zorunda olduğunu söyledi.

İstanbul Şehir Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Mezuniyet törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, veliler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye dünyanın en iyi ülkeleri arasında yerini alıyor. Biraz önce BM Kalkınma Programı Başkanı ile toplantıdaydık. Burada gururla ifade etmek istiyorum. 10 sene önce Türkiye uluslararası yardım konusunda ismi geçmeyen bir ülkeydi. Şimdi uluslararası yardımda geri kalmış ülkelere yardım anlamında OECD'de birinci ülkedir. Dünyanın yükselen gücü olarak kabul edilir. Sadece geçen seneki yardım miktarı 3.2 milyar dolardır" dedi.

Somali'de Türkiye için dua edildiğini belirten Davutoğlu, "Bunu şunun için zikretmiyorum; burada dış politika anlamında konuşmak için gelmedim. Üniversite anlamında, nasıl TİKA ve Türkiye uluslararası yardımda dünyanın sayılı ülkeleri arasında girmişse, nasıl Türkiye dünyada temsil edilen 6'ncı ülke olmuşsa, nasıl THY dünyanın 6'ncı büyük hava şirketi olmuşsa, indiği yer itibari ile dünyanın birinci havayolu şirketi olmuşsa, nasıl dünyada tarım üretiminde yedinciysek, turizmde altıncı sıradaysak, bizim üniversitelerimiz de dünyanın ilk 10 üniversitesi arasında yerini almak zorunda. Bunu yapabilecek imkana sahibiz" şeklinde konuştu.

Davutoğlu konuşmasının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve programı nedeniyle törenden ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Davutoğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Mezuniyet Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement