AK Partili isimlerden Mahir Ünal'ın istifasına tepki: Farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik - Son Dakika
Politika

AK Partili isimlerden Mahir Ünal'ın istifasına tepki: Farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik

Cumhuriyetle ilgili tepki çeken sözlerinin ardından istifa eden AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın ayrılışına AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, "Bazen sinir uçlarımıza dokunsa da farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik" diyerek tepki gösterdi. Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner de, "Siyaset katilmiş" ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.

01.11.2022 10:42  Güncelleme: 11:26

"Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleriyle tepkileri üzerine çeken Mahir Ünal, AK Parti grup başkanvekilliği görevinden dün akşam istifa etti. Ünal'ın istifasına AK Parti içerisinden tepkiler geldi.

"AYRILIŞINA ÜZÜLDÜM"

Ünal'ın istifasına ilk tepki gösteren, AK Parti MKYK Üyesi ve eski Milletvekili Şamil Tayyar oldu. Tayyar sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Tartışmalı konuşmanın içeriğine dair farklı düşünsem de ayrılışı böyle olmamalıydı. Bazen sinir uçlarımıza dokunsa da farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik. Demokrasi, tahammül rejimidir zaten. Velhasıl, Mahir Ünal'ın ayrılışına üzüldüm" dedi.

Mahir Ünal'ın görevinden ayrılışına parti içerisinden tepki geldi

"SİYASET KATİLMİŞ"

Ünal'ın istifasına bir tepki de eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den geldi. Ünal açıklamasında, "Siyaset katilmiş. Bir kez daha anladım" ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal'ın görevinden ayrılışına AK Parti MKYK üyesinden tepki: Ayrılışına üzüldüm

"GÖREVİMDEN AFFIMI TALEP EDİYORUM"

Öte yandan Ünal istifasını sosyal medyadan duyurdu. Yaptığı açıklamada istifasını, "Bugün (dün) itibarıyla grup başkanvekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal'ın görevinden ayrılışına parti içerisinden tepki geldi

YERİNE ÖZLEM ZENGİN GETİRİLDİ

Ünal'ın talebinin kabul edilmesinin ardından AK Parti Grup Başkanvekilliği'ne Özlem Zengin görevlendirildi. Zengin ilk açıklamasında, "Uzun yıllardır partimizde birlikte görev yaptığımız 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal'a hizmetleri, emekleri için teşekkür ediyorum. AK Parti Grubumuzda hep birlikte Milletimize hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

Mahir Ünal'ın görevinden ayrılışına parti içerisinden tepki geldi
AK Partili isimlerden Mahir Ünal\'ın istifasına tepki: Farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik

Son Dakika Politika AK Partili isimlerden Mahir Ünal'ın istifasına tepki: Farklı fikirlere tahammül edebilmeliydik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Özcan Kuvan: Saçma sapan konuşmaların adı ne zamandır fikir oldu? 68 50 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: 2500 yıl önce ahlak filozofu sokratesin 2 cümlelik savunması doğru ebediyen doğrudur yanlış ebediyen yanlıştır yargılayan 50 kişinin ismini bilen yok ama ölüm cezası alan Sokrates ismi ebediyen varolacak 3 3 Yanıtla

Advertisement