Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Faik Öztrak - - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Faik Öztrak -

Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Faik Öztrak -

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Muhalefet, milletin önüne milli mutabakat projesi koydu.

08.08.2014 00:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Muhalefet, milletin önüne milli mutabakat projesi koydu. 'Bu ülke tek parti iktidarına, diktatörlüğe gitmesin, demokrasi olsun, milli irade TBMM'de tecelliye devam etsin' diye proje ortaya koydular" dedi.

Öztrak, partisinin ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin bölgesindeki ülkelerle karşılaştırıldığında 90 yıldır huzur içinde yaşadığını, bayramlarını kutladığını ve ramazanlarını geçirdiğini söyledi.

Bu huzuru Mustafa Kemal Atatürk ve kurduğu cumhuriyete borçlu olduklarını belirten Öztrak, şunları kaydetti:

"Bu seçimde 2 önemli aday yarışıyor, bunlardan bir tanesi bir partinin adayı değil, büyük uzlaşının adayı ve parlamenter demokrasiyi, demokrasiyi güçlendirmeyi savunuyor. Diğer taraftan da başka aday diyor ki 'bana bu parlamenter demokrasi ceketi dar geliyor, ben bu kuvvetler ayrılığını istemiyorum, başkanlık sistemine geçeceğim' diyor. Ortadoğu'ya dönüp baktığınızda parlamenter demokrasi yok ama başkanlık çok, Sisi, Esad orada başkan, onların ülkelerinde huzur var mı?

Muhalefet, milletin önüne milli mutabakat projesi koydu. 'Bu ülke tek parti iktidarına, diktatörlüğe gitmesin, demokrasi olsun, milli irade TBMM'de tecelliye devam etsin' diye proje ortaya koydular. Bunun temelinde cumhuriyetin değerleri ve Mustafa Kemal Atatürk var. Bu zamana kadar aramızda acımasızca, kıyasıya rekabet ettik, herkes oturup düşünmeli."

Öztrak, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın reklam filmine yasak getirilmesine ilişkin, "Bir aday düşünün ki çıkıyor, 'Reklam filmimi hakimler yasaklıyor çünkü kanun yanlış yazılmış, yanlış yazılan kanunu da bu hakimler yanlış yorumluyor.' Bu, ne demektir? Bu, 'bana yarayan kanundan başka her kanun yanlıştır, her kanunu hakimler bana yarayacak şekilde yorumlamalı.' Bu, açıkça diktatörlüktür" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin önünde çok büyük fırsatlar bulunduğunu, kaçırılmaması gerektiğine dikkati çeken Öztrak, 12 yıllık statükodan derhal kurtulunması gerektiğini öne sürdü.

Öztrak, daha sonra CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, CHP İl Başkanı Halil Furat, İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve partililerle birlikte pazar yeri esnafını gezdi.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı seçimine doğru - Faik Öztrak - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement