Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tüsiad Başkanının Açıklamalarına Sert Tepki - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tüsiad Başkanının Açıklamalarına Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Tüsiad Başkanının Açıklamalarına Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes’in ekonomiye yönelik eleştirilerine sert tepki vererek, “TÜSİAD gibi kurumun başında olan insanlar ağızlarından çıkanı kulakları duyması gerekir. Çok açık söylüyorum, ben bazı konularda çok hassasımdır ve her şeyi belki somut olarak ortaya koymam ama kendisi onu düşünmesi lazım. TÜSİAD Başkanının geçmişte Türkiye’ye ne tür bedeller ödettiğini gayet iyi bilen birisiyim” dedi.

14.04.2015 16:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes'in ekonomiye yönelik eleştirilerine sert tepki vererek, "TÜSİAD gibi kurumun başında olan insanlar ağızlarından çıkanı kulakları duyması gerekir. Çok açık söylüyorum, ben bazı konularda çok hassasımdır ve her şeyi belki somut olarak ortaya koymam ama kendisi onu düşünmesi lazım. TÜSİAD Başkanının geçmişte Türkiye'ye ne tür bedeller ödettiğini gayet iyi bilen birisiyim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran-Symes'in geçen hafta bir konferansta yaptığı konuşmada ekonomiye yönelik eleştirilerine sert cevap verdi.

Ekonominin istikrar ve güvene ihtiyaç olduğunu herkesin bildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ihracatçılara bir derdini paylaşmak istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı makamında olduğunu, kenara, köşeye çekilmiş bir makamda olmadığını vurguladı.

Türkiye'de gerek ihracat noktasında, gerek ekonomiyle ilgili konularda en hassas olması gereken kurumların içinde TÜSİAD'ın geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak, TÜSİAD Başkanı yaptığı açıklamalarla adeta istikrar ve güveni baltalamaya çalışan, temsil ettiğini iddia ettiği iş dünyasını tedirgin eden bir tavır içinde bulunuyor. Hadi Türkiye'nin tüm gerçekleri gibi ekonomiyi de okumaktan aciz bir takım siyasetçileri anladık. Onlar sorumsuzluk yapıyorlar, onların menfaat dengeleri ve ölçüleri farklı. Peki en azından iş dünyasının hassasiyetlerine vakıf olması gereken TÜSİAD'ın başkanına ne oluyor? Bu üslup yanlış. Enflasyonun düştüğünden bahsedecek kadar maalesef enflasyon ölçülerini göremiyor. Bu yanlış. Cari açıktaki olumlu gelişmeleri göremeyecek kadar maalesef gözler adeta bu işlerde ama. Böyle şey olabilir mi ve Türkiye bir büyüme trendini nerelerden alıp nerelere getirdi bunlar ortada iken Türkiye'de bir istikrarsızlıktan bahsetmek kadar istikrarsız bir zihniyet olabilir mi? Şuanda TÜSİAD'ın mensuplarını yatırın masaya hepsi güçlerini bire beş katladılar bunu kendileri bize özel görüşmelerde söylüyorlar. Bire beş katlıyorsun ve ondan sonra hala istikrarsızlıktan bahsediyorsun. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

"AĞZINDAN ÇIKANI KULAKLARININ DUYMASI GEREKİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkede bir istikrarsızlık olursa bu yanlışın bedelini de ödeyecek olanın şahsen TÜSİAD'ın başkanı olmadığını, tüm iş dünyasının ve tüm Türkiye olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"TÜSİAD gibi kurumun başında olan insanlar ağızlarından çıkanı kulakları duyması gerekir. Çok açık söylüyorum, ben bazı konularda çok hassasımdır ve her şeyi belki somut olarak ortaya koymam ama kendisi onu düşünmesi lazım. TÜSİAD Başkanının geçmişte Türkiye'ye ne tür bedeller ödettiğini gayet iyi bilen birisiyim. Onu değerli arkadaşlarımın inceleyip ortaya çıkarması mümkündür. Hangi işle iştigal etmişse o iş sebebiyle yaptıkları ve ödettikleri bedeller ortadadır. Hangi denetim kurumunda ne gibi görevler yaptılar ve oralardan ne tür bedeller ödettiler bunun üzerinde iyi durulması lazım. Bundan sonra bu tür yeni bedellere biz fırsat vermeyeceğiz bunu da bilmeleri lazım. Sorumluluğunun bilinciyle hareket etmeyen bunun da hesabını verir. Ben noktada herkesin aklı selimle hareket etmelerini bekliyorum. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, kalkınmasından milletimiz ve dostlarımız ne kadar memnunsa içimizdeki bir takım gafillerle dışarıdaki bir takım odaklar o kadar huzursuzdur, o kadar mutsuzdur. Bizim güçlenmemizi istemiyorlar. Türkiye güçlensin istemiyorlar. Bu ülkede büyüme oranı beklenenden düşük çıktı, enflasyon ve işsizlik şöyle azıcık kıpırdadı, bölgesel gelişmeler beklediğimiz gibi gitmedi diye adeta sevinç naraları atanlar var." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tüsiad Başkanının Açıklamalarına Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement