CHP Yarın Anayasa Mahkemesi'ne Gidiyor - Son Dakika
Politika

CHP Yarın Anayasa Mahkemesi'ne Gidiyor

CHP Yarın Anayasa Mahkemesi\'ne Gidiyor

Deniz Baykal'ın Çağrısı Üzerine Yarın Toplanacak Olan CHP Grubu, Askere Sivil Yargı Yolunu Açan Düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne Taşımak İçin İmza Toplayacak.

12.07.2009 09:10

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çağrısı üzerine yarın toplanacak olan CHP Grubu, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşımak için imza toplayacak. İmzaların yetişmesi halinde CHP, düzenlemenin iptali için yarın mahkemeye başvuruda bulunacak.

CHP, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayladığı askere sivil yargı yolunu açan yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşımak için yarın grubu topluyor. Meclis'in tatilde olmasına karşın CHP grubu, Genel Başkan Deniz Baykal'ın çağrısı üzerine yarın saat 11.00'de toplanıyor. Toplantıda, askere sivil yargı yolunu açan düzenlemenin iptaliyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak başvuru için milletvekillerinden imza toplanacak. Askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi gece yarısı baskını olarak niteleyen CHP, düzenlemenin Anayasa'nın askeri yargılamayla ilgili 145. maddesine aykırı olduğunu savunuyor. CHP, yapacağı başvuruda yasanın iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulmasını isteyecek.

-ÖYMEN: "YARIN AKŞAM MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIZ"-

Konuyla ilgili ANKA'ya açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, saat 11.00'de toplanacak grupta Genel Başkan Baykal'ın bir konuşma yapacağını, daha sonra ise askere sivil yargı yolunu açan düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşımak için milletvekillerinden imza toplanacağını söyledi. Düzenlemenin Anayasa'nın 145. maddesine aykırı olduğunu ifade eden Öymen, imzaların yetişmesi halinde mahkemeye yarın akşam başvuruda bulunacaklarını söyledi. Öymen, grup toplantısının ana gündem maddesi olan düzenleme dışından gündeme ilişkin diğer konularında görüşüleceğini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi ise düzenlemenin mahkemeye taşınmasına ilişkin imzaları yarın tamamlamayı düşündüklerini söyledi. (ANKA)

(ONR/NK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika CHP Yarın Anayasa Mahkemesi'ne Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement