CHP Milletvekili Gökçe Gökçen, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yapılan yemek zammını protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi - Son Dakika
Politika

CHP Milletvekili Gökçe Gökçen, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yapılan yemek zammını protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yemeklere yapılan yüzde 200 oranındaki zammı protesto etmek isteyen öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gökçen, milyonlarca liranın hesabını vermeyenlerin öğrencilere bütçe yok dememesi gerektiğini belirterek, gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını ve yemek zamlarının geri çekilmesini talep etti.

05.10.2023 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yemek ücretlerine yapılan zammı protesto eden 8 öğrencinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Sayıştay raporlarını hatırlatan Gökçen, "Milyonlarca liranın hesabını vermeyenler öğrencilere geldiğinde 'Bizim bütçemiz yok' demesinler. Gözaltına alınan öğrencilerin bir an önce serbest bırakılmasını ve yemek zamlarının geri çekilmesini talep ediyoruz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yemeklere yapılan yüzde 200 oranındaki zammı protesto etmek isteyen öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gökçen, şunları söyledi:

"MİLYONLARCA LİRANIN HESABINI VERMEYENLER ÖĞRENCİLERE GELDİĞİNDE 'BİZİM BÜTÇEMİZ YOK' DEMESİNLER. GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN"

"Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi öğrencilerinin yemek ücretlerine yüzde 200'de fazla zam yapıldı. Öğrenciler de zaten hayat pahalılığı altında eziliyoruz, barınma krizi ile mücadele ediyoruz bir de yemek zamlarına karşı geçinmemiz mümkün değil diyorlar. Son derece haklı eylemleri sebebiyle bugün 8 öğrenci hem de darp edilerek gözaltına alındı. Bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz.

Öğrenciler haklılar dedik çünkü üniversitesine yönetimine sorarsanız öğrencilere geldiğinde bütçemiz yetersiz diyorlar ama Sayıştay raporlarında tespit edildiği üzere aslında üniversitelerin bunu karşılayacak bütçeleri fazlasıyla var ve bu bütçelerle ilgili kamunun denetimden kaçıyor bu üniversiteler. Ege Üniversitesi ile ilgili güncel Sayıştay raporuna göre üniversite yönetimi 5,5 milyon TL'den fazla alacağını bile tahsis etmemiş durumda. Dokuz Eylül Üniversitesi ise özellikle 2020 yılında Sayıştay'ın kırk tane yazısına cevap bile vermemiş, kamunun denetiminden bu şekilde kaçmaya çalışmıştır. Aynı şekilde üniversiteler Avrupa Birliği projeleriyle ilgili hesap vermekten kaçmaktadır. Sözleşmesiz işler yapmaktadır. Milyonlarca liranın hesabını vermeyenler öğrencilere geldiğinde 'Bizim bütçemiz yok' demesinler. Gözaltına alınan öğrencilerin bir an serbest bırakılmasını ve yemek zamlarının geri çekilmesini talep ediyoruz."

CHP Milletvekili Gökçe Gökçen, Dokuz Eylül Üniversitesi\'nde yapılan yemek zammını protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika CHP Milletvekili Gökçe Gökçen, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde yapılan yemek zammını protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement