Kılıçdaroğlu'ndan KPSS iddiaları hakkında ilk yorum! Seçimi işaret etti: Kökten çözeceğiz - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'ndan KPSS iddiaları hakkında ilk yorum! Seçimi işaret etti: Kökten çözeceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, KPSS'de soruların bir kısmının Yediiklim Yayınevi'ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayınlandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Sonuçların şaibeli olduğunu öne süren Kılıçdaroğlu, seçimi işaret ederek "Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz" dedi.

03.08.2022 11:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü yapılan KPSS'de soruların bir kısmının Yediiklim Yayınevi'ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayınlandığı iddialarına ilişkin sessizliğini bozdu.

SEÇİMİ İŞARET ETTİ

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli. Bakanlığa da bunun için gitmiştim. Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o paylaşımı;

Kılıçdaroğlu'ndan KPSS iddiaları hakkında ilk yorum! Seçimi işaret etti: Kökten çözeceğiz

NE OLMUŞTU?

2022 KPSS'de bazı soruların Yediiklim Yayınevi'ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayınlandığı iddia edildi. İddiaların ardından; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), dün, "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" açıklamasını yapmıştı.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddialar üzerine Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) inceleme talimatı vermiş, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ü görevden almıştı.

Kılıçdaroğlu\'ndan KPSS iddiaları hakkında ilk yorum! Seçimi işaret etti: Kökten çözeceğiz

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'ndan KPSS iddiaları hakkında ilk yorum! Seçimi işaret etti: Kökten çözeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement