CHP'li Toptaş Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

CHP'li Toptaş Gündemi Değerlendirdi

CHP\'li Toptaş Gündemi Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki söylemleri değerlendirerek, “Toplumda Büyükerşen’e karşı ciddi bir sempati var ama bunu söylerken, 'Yılmaz Büyükerşen bizim cumhurbaşkanı adayımız' anlamında söylemiyorum” dedi.

23.05.2014 15:14

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki söylemleri değerlendirerek, "Toplumda Büyükerşen'e karşı ciddi bir sempati var ama bunu söylerken, 'Yılmaz Büyükerşen bizim cumhurbaşkanı adayımız' anlamında söylemiyorum" dedi.

Toptaş, Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çok sayıda yerel ve ulusan basın mensubunun katıldığı toplantıda öncelikli olarak 301 madencinin hayatının kaybettiği "Soma Faciası"na değinen Toptaş, olayın öncesinde yaşananlardan bahsetti.

CHP olarak facianın önceden geldiğini söylediklerini kaydeden Toptaş, "Aşağı yukarı 1 haftadır göz göre göre gelen ve 301 insanımızı aramızdan alıp götüren bir katliamın acısını yaşıyoruz. Bu katliamın geleceğini biliyorduk. 'Bu konunun üzerine düşmemiz gerekiyor, bir katliam geliyor' diyorduk ama Sayın Bakan Türkiye'nin en güvenli ocaklarından birisi olduğunu söylüyordu. Gidip baret giyip dolaşıyor, bakıyordu falan. 'Çok güvenli' diyordu. Faciadan 15 gün önce yine bizim gurubumuzun verdiği Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel'in öneride bulunduğu bu madenin araştırılması ile ilgili önergeyi Başbakan çok hafife aldı. "Ben o önergeyi okudum, orada Soma'dan bahsedilmiyordu" diyor ama ben koca bir ülkenin Başbakanına 'yalancı' diyemeyeceğime göre, o tutanakları bir kez daha okumasını istiyorum. O tutanaklarda Özgür Özel'in Soma faciasının geldiğini anlatan açıklamaları var. Manisa milletvekilleri ile girdiği diyaloglar var. 'Bu katliam geliyor' diyordu. Engelleyemedik. Bu katliam gelmeden önce tedbir alınması konusunda bütün girişimlerimiz dikkate alınmadı. Meclis araştırma komisyonu önerimiz reddedildi. Şimdi komisyon kuruluyor" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI KONUSUNDA ARAYIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Toplantıda cumhurbaşkanlığı seçimleri konusuna da değinen Toptaş, henüz CHP'nin netlik kazanmış bir adayının olmadığını kaydederek, "Bizim cumhurbaşkanlığına önereceğimiz kişinin bazı özelliklerinin olması gerekiyor. Kendisi ile barışık, dolayısı ile toplumla barışık bir kimliği olmalı. Yani toplumu birbirine kırdırmak için yola çıkmış insanların devletin en yüksek noktasında bütün ülkeyi temsil eden bir noktada bulunması baştan o makamı sakatlar. Bu konuda bir arayışımız devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda. Vatandaş bir isim açıklanmasını istiyor ama bir an önce isim açıklamak önemli değil, önemli olan Türkiye'de Türk milletinin benim diyebileceği bir özelliğe sahip bir cumhurbaşkanı adayı ile vatandaşın karşısına çıkmak. Onun çalışmaları da sürüyor" diye konuştu.

Toptaş, açıklamalarının ardından toplantıya katılan basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Toptaş, bir gazetecinin, "Yılmaz Büyükerşen'in CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki söylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen kişilik olarak çok değerli bir insan, kendisini bütün Eskişehir'in belediye başkanı olarak kanıtlamış bir insan. Çok kimlikli, yetenekli ve entelektüel kültürü olan, kalite ifade eden bir insan. Tabii toplumda Büyükerşen'e karşı da ciddi bir sempati var diye düşünüyorum ama bunu söylerken Yılmaz Büyükerşen bizim cumhurbaşkanı adayımız anlamında söylemiyorum. Büyükerşen'in toplumda çok ciddi bir desteği ve kabulü var" yanıtını verdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Toptaş Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement