CHP'li Güler: Başbakan Anayasa'yı Öcalan'la Uzlaşarak Yapıyor - Son Dakika
Politika

CHP'li Güler: Başbakan Anayasa'yı Öcalan'la Uzlaşarak Yapıyor

CHP\'li Güler: Başbakan Anayasa\'yı Öcalan\'la Uzlaşarak Yapıyor

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Birgül Ayman Güler, anayasa çalışmalarına değinerek, "Uzlaşma ile bir anayasa yapılacaktı."

10.03.2013 17:05

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Birgül Ayman Güler, anayasa çalışmalarına değinerek, "Uzlaşma ile bir anayasa yapılacaktı. Bir baktık ki Başbakan Erdoğan anayasayı Abdullah Öcalan ile uzlaşarak yapıyor" dedi.

Birgül Ayman Güler, İzmir'in Bayındır İlçesi'nde partililerle buluştu. Güler'e ziyaretinde CHP İlçe Başkanı H. Tamer Yanık eşlik etti. Güler, CHP ilçe binasına geldiğinde davul zurna ile karşılandı. Partililere konuşan Güler, Başbakan Recep Tayyip Eroğan ve hükümete yüklendi. Anayasa değişikliği ile ilgili çalışmalara değinen Güler şöyle konuştu:

"Anayasanın değiştirilmesi çalışmaları 1.5 senedir devam ediyor. Anayasa Uzlaşma Komisyonu var. Ama son birkaç aydır şimşek hızı ile devam ediyor. Uzlaşma ile bir anayasa yapılacaktı. Fakat Başbakan, 'Ne bu kardeşim, 40 sene mi sürer bu anayasa? Kendi anayasamı yapar geçerim' diyerek uzlaşmayı koydu bir kenara. Bir baktık ki Başbakan Erdoğan anayasayı Abdullah Öcalan ile uzlaşarak yapıyor. Uzlaşma ile bir anayasa yapılacaktı. İmralı zabıtları çıktı ortaya. Abdullah Öcalan'ın 'Sil anayasadan Türklüğü ben de sana vereyim başkanlığı' dediğini öğrendik. Abdullah Öcalan ve Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye ortaklaşa anayasa hazırlıyorlar. Kendi yöneticilerine bile yeterli bilgi vermeden anayasadaki vatandaşlık maddesini değiştiren bir teklif yazdılar. Bizim anayasada vatandaşlık 'Türk vatandaşlığı' diye yazılıdır. Hepimiz Türk vatandaşıyız. AKP oradan Türk sözünün silinmesini, yerine 'T.C. vatandaşı' denilmesini önerdi. Bu öneriden meclisteki milletvekillerinin de haberi yok, çok sayıda yöneticisinin de haberi yok. Bu öneriyi bırakın AKP'ye oy vermiş vatandaşları, kendi milletvekillerinin içinden de kabul edemeyecek çok insan var. Bu yüzden bu anayasayı aradan çaktırmadan geçirivermeyi düşünüyorlar. Sinsi bir hazırlık sürüyor."

Konuşmasının ardından kendisini dinlemeye gelenlere teşekkür eden Güler, sonrasında Bayındır Pınarlı Köyü'ne oradan da Zeytinova Beldesi'ne ziyarette bulundu.

MAA(AÖ/COŞ) - İzmir/ Bayındır

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Güler: Başbakan Anayasa'yı Öcalan'la Uzlaşarak Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement