CHP'li Çıray, Meclis'e Tff'nin İhalelerini Sordu - Son Dakika
Politika

CHP'li Çıray, Meclis'e Tff'nin İhalelerini Sordu

CHP\'li Çıray, Meclis\'e Tff\'nin İhalelerini Sordu

CHP İzmir Milletvekili Dr.

11.07.2012 14:04

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, TBMM Meclis Başkanlığı'na Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek, TFF'nin bazı ihaleleri doğrudan yapıp yapmadığını sordu.

Çıray, "Simon Kuper 1994 yılında bir kitap yayınlamış; yeşil sahalardaki haksız kazançlara; mafya vari yapılanmalara dikkat çekmiş Avrupa'yı adeta yerinden oynatmıştı. Kuper 'Futbol asla sadece futbol değildir' diyordu. Peki AKP'nin iktidar olduğu Türkiye'de futbolun adaleti nasıl sağlanıyor? Sayın Bakan'a soru önergemde şunları sordum: Bank Asya Ligi; Ziraat Bankası Türkiye Kupası gibi Lig ve Kupa isimleri liglere nasıl veriliyor? Milyon dolarların döndüğü bu reklam hakları Türkiye Futbol Federasyonu'nca doğrudan mı yoksa bir başka firma aracılığı ile mi ihale ediliyor? Bir aracı kurum var mıdır; varsa adı nedir? Ortakları kimlerdir?" diye konuştu.

AK Parti iktidarı döneminde başta adalet olmak üzere pek çok sektöre gölge düşürüldüğünü öne süren Çıray, hiç değilse sporun temiz kalması gerektiğini ifade etti. Sporun ahlakla birlikte anlam kazandığını kaydeden Çıray, TBMM Başkanlığı aracılığıyla verdiği soru önergesinde, "TFF bir firma üzerinden ihaleye çıkmakla bazı kişilere haksız kazanç yaratmış mıdı? Yaratmamış mıdır? Bu ticari kuruluş sponsor bankalardan ne kadar tahsilat yapmıştır; bu milyon dolarların ne kadarı TFF'nin kasasına aktarılmıştır? Sayın Suat Kılıç'ı göreve davet ediyorum. Hemen soruşturma başlatılmalı; hükümet eliyle yaralanan futbolun adaleti yeniden sağlanmalıdır" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Çıray, Meclis'e Tff'nin İhalelerini Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement