CHP'li Baydar'dan İçişleri Bakanı Şahin'e, 'Ergenekon Brifingi' Sorusu - Son Dakika
Politika

CHP'li Baydar'dan İçişleri Bakanı Şahin'e, 'Ergenekon Brifingi' Sorusu

CHP\'li Baydar\'dan İçişleri Bakanı Şahin\'e, \'Ergenekon Brifingi\' Sorusu

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ergenekon soruşturmasıyla ilgili ABD Büyükelçiliği yetkililerine brifing sunulup sunulmadığını sordu.

08.02.2012 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Ergenekon soruşturmasıyla ilgili ABD Büyükelçiliği yetkililerine brifing sunulup sunulmadığını sordu.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Baydar, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesi hakkında bilgi verdi. Baydar, Wikileaks belgelerinde, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı yetkililerinin ABD Büyükelçiliği yetkililerine Ergenekon soruşturmasıyla ilgili brifing verdiğinin yer aldığını belirten Baydar, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"İddia edildiği üzere ABD Büyükelçiliği yetkililerine kriptoda ifade edilen brifing sunulmuş mudur? Bu brifinge kimler katılmıştır? ABD büyükelçiliği yetkililerine brifing verme kararını kim almıştır? ABD Büyükelçiliği Müsteşarının yazdığı kriptoya göre, CHP'nin o dönemki Genel Başkanı Deniz Baykal'ın rüşvet aldığına ilişkin kanıtların elde edildiğinin iddia edildiği anlaşılmaktadır. Bu iddia doğru mudur değil midir? Doğru ise bu iddianın kanıtları nelerdir ve bu kanıtlar niçin bugüne kadar yargıya

intikal ettirilmemiştir. Böyle bir brifing verilmiş ve Baykal hakkında söylenen iddia ve kanıtlar dile getirilmiş ise bu kararı alanlar ve bu brifingi verenler hakkında herhangi bir idari ve cezai soruşturma başlatılmış mıdır? Bu takibatın yapılmaması ve bu uygulamanın ve dile getirilen suçlamaların hükümet sorumluluğu altında gerçekleştirildiğinin bir ifadesi midir?

Ergenekon savcılarının ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin her hafta Başbakan'a Ergenekon davasıyla ilgili brifing verdiklerinden söz edilmektedir, bu doğru mudur? Ayrıca 2 Haziran 2009 da ABD Büyükelçiliği Müsteşarı tarafından yazılan kriptoda 'Ufuk Ersoy Yavuz tarafından yöneltilen bir brifing dinlediler' denmiştir. Bu Ufuk Ersoy Yavuz kimdir? Böyle bir kişi Emniyet Genel Müdürlüğü'nde çalışmakta mıdır? Bu kişi kaç kez brifing vermiştir, hangi amaçla bu brifing verilmiştir? Böyle bir brifing yapılmış

ise emri kim vermiştir? Emri kimse vermemiş ise bu kişi kendi başına vermişse bu kişi hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü ya da İçişleri Bakanlığı müfettişleri idare ve cezai soruşturma başlatmışlar mıdır?"

Baydar ayrıca, iddiaların yer aldığı Wikileaks belgelerinin çevirilerini de basın mensuplarına dağıttı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Baydar'dan İçişleri Bakanı Şahin'e, 'Ergenekon Brifingi' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement