CHP'li Başkan'dan Kendi Partisinin Milletvekillerine Sitem - Son Dakika
Politika

CHP'li Başkan'dan Kendi Partisinin Milletvekillerine Sitem

CHP\'li Başkan\'dan Kendi Partisinin Milletvekillerine Sitem

Ereğli CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, seçim sonuçlarına yaptıkları itiraz sırasında partisinin Zonguldak milletvekillerinin kendilerine inanmadığını ve yalnız bırakıldıklarını söyledi.

29.04.2014 16:16

Ereğli CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, seçim sonuçlarına yaptıkları itiraz sırasında partisinin Zonguldak milletvekillerinin kendilerine inanmadığını ve yalnız bırakıldıklarını söyledi.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, parti binasında seçim sonuçlarına yaptıkları itirazla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. 424 oy ile kaybettikleri seçimlerin sonucuna yaptıkları itirazın ilçe ve il seçim kurullarında reddedilmesinin ardından 24 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu tarafından da ret edildiğini söyleyen Kartal, Türkiye'de hiçbir dönemde bu kadar tartışmalı ve yoğun itirazlara sebep olan bir seçim yaşanmadığını ifade etti.

Son yerel seçimlerin ardından AK Parti'nin itirazlarının yüzde 80'i kabul edilirken, CHP'nin itirazlarının yüzde 86 oranında ret edildiğini belirten Kartal, bağımsız olması gereken kurumların güvenirliliğinin kaybolduğunu ileri sürdü.

Ereğli'deki seçimleri kaybetmelerinde iki sendikanın büyük payı olduğunu iddia eden Kartal, şunları söyledi: "Erdemir tarihinde ilk kez bir işçi sendikası, Erdemir'i özelleştiren, sendikasız, güvencesiz, taşeron düzenini yaygınlaştıran, işçilerin kazanılmış tüm haklarını ortadan kaldırmak için fırsat kollayan, emekçilerin her hak ve adalet arayışını polis gücüyle zorbaca bastırmayı alışkanlık haline getirmiş, gırtlağına kadar yolsuzluğa ve hırsızlığa batmış bir partiyi açıktan desteklemiş, işçileri CHP'ye karşı kışkırtmıştır. Yine Erdemir tarihinde ilk kez, işverenin, hiçbir pazarlık yapmadan, sendikadan gelen toplu sözleşme taslağındaki en yüksek zam talebini, aynen kabul ettiği ve toplu sözleşmenin imzalandığı açıklanmıştır."

"KEŞKE BİZİM MİLLETVEKİLLERİMİZDE BİZİMLE SABAHLASALARDI"

Kartal, gazetecilerin CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof.Dr. Mehmet Haberal ile Ali İhsan Köktürk'ün seçim sonuçlarına yapılan itiraz sürecindeki tavırlarına ilişkin bir sorusuna "Bize inanmadılar" diye yanıt verdi.

CHP Gurup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin duruşu ve mücadelesinin diğer milletvekillerine örnek olmasını beklediklerini ancak Ereğli'de bunu göremediklerini söyleyen Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yalova'daki seçimlere AKP'nin yaptığı itiraz sonrası Gurup Başkanvekilimiz Muharrem İnce'nin gece gündüz, uykusuz bir şekilde 7 gün 24 saat hiç durmadan adliyede sabahlaması, adliyeden ayrılmaması elbette Türkiye'nin diğer bölgelerindeki CHP'li milletvekillerine de örnek teşkil etmesini isterdik. Ne yazık ki biz de burada yalnız bırakılma hissi birazda olsa içimizi acıttı. Sanki bize inanmadılar. Bizim doğru söylediğimize inanmadılar. Halbuki biz şuna inanıyoruz; eğer burada yeniden bir sayım kararı alsaydı ilçe seçim kurulu dörde üç ret kararı yerine dörde 3 sayılma kararı verilseydi biz burada iyi bir farkla seçimi alabileceğimize yürekten inanıyoruz. Beş yıl gerçekten kafaları kurcalayacak. Ben bu konuda böyle düşünüyorum. Keşke bizim milletvekillerimizde bizimle burada gece gündüz seçim kurulunda adliyede sabahlasalardı. Bunu yürekten isterdik ama olmadı."

Kartal, seçimlerin kaybedilmesinin ardından Ereğli Belediyesi'nde çalışan 600 kadar taşeron işçinin partilerinden istifası ile ilgili şunları söyledi; "Geçmişte bir biçimde CHP'ye üye olan özellikle belediyede taşeron olarak çalışan işçi arkadaşlarımız sonuçta bir ekmek, bir gelecek kaygısıyla istifa etti. Biz de kendilerine yardımcı olduk. Güçlük çıkarmıyoruz. Bu sayı 500-600 civarında." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Başkan'dan Kendi Partisinin Milletvekillerine Sitem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement