CHP İl Başkanından 'Fenerli Eylem' - Son Dakika
Politika

CHP İl Başkanından 'Fenerli Eylem'

CHP İl Başkanından \'Fenerli Eylem\'

AK Parti'nin 'Gaziantep Evet Diyor' Afişlerinin Kaldırılmasını İstedi.

12.08.2010 15:57  Güncelleme: 16:05

AK Parti'nin 'Gaziantep evet diyor' afişlerinin kaldırılmasını istedi

GAZİANTEP, (DHA)

CHP Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, AK Parti ylöneticilerinin kentteki bilboardlara astığı 'R. Tayyip Erdoğan geliyor Gaziantep evet diyor' afişlerinin seçim yasalarına aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılması için yaptıkları başvuruya muhatap bulamadıkları için 'fenerli eylem' yaptı.

Hasan Öztürkmen, elindeki fenerle sokaklarda 'Yasaları uygulayacak bir devlet adamı arıyorum' diye dolaştıtan sonra toplatılmasını istedikleri afişler önünde basın açıklaması yaptı. Başbakan Erdoğan'ın 15 Ağustos'ta Gaziantep'e gelişinin afişle duyurulmasının normal olduğunu, belirten Öztürkmen, ancak aynı afişte 'Gaziantep evet diyor' ibaresinin yer almasının 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu'nun 60. maddesi ve YSK'nın 347 sayılı kararına aykırı olduğunu öne sürdü.

CHP İl Başkanı Hasan Öztürkmen, 298 Sayılı Yasa'nın 60. maddesinin 2. fıkrasında sayılanlar hariç 23 Ağustos akşamına kadar duvar ilanı, flama, bayrak asılamayacağının hükme bağlandığını anımsattı. Öztürkmen, bu gerekçelerle Şahinbey 2'nci İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na söz konusu afişlerin toplatılması yolunda yaptıkları başvurunun ilçe seçim kurulu tarafından, '31 Mayıs 2010 ile 23 Ağustos 2010 arasında seçimle ilgili izlenme ve denetim yetkisinin mülki idare amirinde, 23 Ağustos ile 11 Eylül arasında denetimin ise İlçe Seçim Kurulu'na ait olduğu' gerekçesiyle kabul edilmediğini belirti. Hasan Öztürkmen, şunları söyledi:

"İlçe Seçim Kurulu'nun yetkili olduğunu belirttiği Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ise yaptığımız görüşmede yetkinin seçim kuruluna ait olduğunu söyledi. Yani iki makam topu birbirine attı. Oysa Antalya'da afişler toplatıldı. Aynı haksızlık Sayın Başbakan'ın pazar günü konuşacağı Demokrasi Meydanı'nın tahsisi konusunda da yapıldı. Biz o meydanı Uğur Mumcu'yu anma etkinliği için yazılı olarak talep ettik. Ayrıca, eski Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın mitingine de istedik. Ama her iki talebimiz de yazılı olarak 'Kalabalığın provoke edilmesi durumunun denetim ve gözetiminin mümkün olmayacağı, dağılımlar esnasında topluluğun dağıtılması ve yönetilmesi sorununun ortaya çıkabileceği, gürültü ve çevre kirliliği' gibi sudan nedenlerle reddedildi. Şimdi aynı alan Başbakan'a tahsis ediliyor. Tüm bu haksızlıklar nedeniyle hukuku, yasaları uygulayacak devlet adamlarını fener ile sokaklarda arıyoruz."

İl Başkanı Öztürkmen, tüm bu usulsüzlüklere rağmen Gaziantep halkının 12 Eylül'de doğru tercihini yapıp referanduma 'hayır' diyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP İl Başkanından 'Fenerli Eylem' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement