Kılıçdaroğlu: Hükümeti Eleştiriyorum Diye Bana Kızmasınlar - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: Hükümeti Eleştiriyorum Diye Bana Kızmasınlar

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ben hükümeti eleştiriyorum diye bana kızmasınlar. Benim bir görevim var. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideriyim." dedi.

28.03.2014 23:28  Güncelleme: 23:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben hükümeti eleştiriyorum diye bana kızmasınlar. Benim bir görevim var. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideriyim. Ben hükümetin yanlışlarını dile getirmek zorundayım" dedi.

30 Mart yerel seçimleri nedeniyle İstanbul'da temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül ile birlikte Şirinevler ve Bağcılar Meydan'da düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Bağcılar'da havai fişeklerle karşılanan Kılıçdaroğlu, kul hakkı yiyenlerden hesap soracaklarını söyleyerek, "Adı Bağcılar, bağ, yeşil alan kaldı mı? Kişi başına düşen yeşil alan yarım metreden daha az. Biz bir şey yapacağız. Hiçbir ayrım yapmadan kimliği, inancı, rengi, başı açık olsun kapalı olsun 76 milyon insanımızı kucaklaşacağız. Ayrılık mayrılık bizim kitabımızda yoktur. Herkesin benim başımın üstünde yeri vardır. Ben insanı seviyorum. İnsana hizmet hakka hizmettir ben buna inanıyorum" dedi.

"Ben bu hükümeti eleştirdiğim zaman AK Partili vatandaşlarımızın bu eleştirileri üstlerine almamasını istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu hükümet vatandaşa yalan söyledi. 'Bana oy verin yolsuzluğu, yasakları kaldıracağım' dedi. Yaptı mı, sözünde durdu mu? Bağcılarlıların vicdana sesleniyorum. Eğer hükümet yalan söylerse onu cezalandıracak tek makam sandıktır. Sandığa gideceğiz. Kul hakkı yiyenlerden hesap soracağız" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞ 100 BİN LİRA BORÇLANMAYACAK"

Kentsel dönüşümü de değinen Kılıçdaroğlu, "Bağcıların bir sorunu daha var. Bağcılarda oturan kardeşlerim sizin en az 100 bin lira borçlandıracaklar. Dünyanın en pahalı evini size satacaklar. Aynı dünyanın en pahalı mazotunu sattıkları gibi. CHP iktidarında dönüşüm olacak ama yerinde olacak. Yeşil alanlar, sosyal tesisleri olacak ama vatandaş 100 bin lira borçlandırılmayacak" şeklinde konuştu.

Özellikle Adalet ve Kalkınma Partililere seslenen Kılıçdaroğlu, "Ben hükümeti eleştiriyorum diye bana kızmasınlar. Benim bir görevim var. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideriyim. Ben hükümetin yanlışlarını dile getirmek zorundayım. Ben birisi kul hakkı yiyorsa, tüyü bitmemiş yetimin hakkı yeniliyorsa onun hesabını sormak zorundayım. Aksi halde ben görevimi yapmamış olurum" dedi.

MUSTAFA SARIGÜL VE İLÇE BAŞKAN ADAYLARI İÇİN OY İSTEDİ

Şirinevler'deki konuşmasına ise vatandaşların "Çare Sarıgül" sloganlarına karşı yanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ü çağıran Kılıçdaroğlu, "İstanbul'u dünyanın en görkemli sorunları çözülmüş bir İstanbul'a hazır mısınız? 'herkesin aşı, her sesin işi olsun' diyen bir İstanbul'a hazır mısınız? O zaman adres, yer belli. Ayın 30'nda birleşe birleşe sandığa gideceğiz. ve oyumuzu 6 okun olduğu yere yani basacağız" diye konuştu.

CHP'ye oy vermeleri konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Eski Demokrat Partililer, Anavatan Partililer, Doğru Yol Partilileri, Milliyetçi Hareket Partililer, güzel bir İstanbul, özgür bir İstanbul için sizlerden oy istiyorum. Özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren yurttaşlarım; hükümetin ülkeyi ne hale getirdiğini biliyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyup önce bir düşünmenizi istiyorum. Helale mi, harama mı oy vereceksiniz? Harama ortak olmak istemiyorsanız adres belli CHP yani halkın partisi" diyerek sözlerini tamamladı.

Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan Bahçelievler Belediye Başkan adayı Saffet Bulut ve Bağcılar Belediye Başkan adayı Muhammed Çakmak için oy istedi. - İSTANBUL

Kılıçdaroğlu: Hükümeti Eleştiriyorum Diye Bana Kızmasınlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: Hükümeti Eleştiriyorum Diye Bana Kızmasınlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement