CHP'den Depremin Sembolü Olan Ercişli Yunus'un Evine Ziyaret - Son Dakika
Politika

CHP'den Depremin Sembolü Olan Ercişli Yunus'un Evine Ziyaret

CHP\'den Depremin Sembolü Olan Ercişli Yunus\'un Evine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'ın Erciş ilçesine geldi.

11.09.2012 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'ın Erciş ilçesine geldi.

Beraberinde CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP Erciş İlçe Başkanı Cafer Uslubaş ve partililerle birlikte önce Erciş Kaymakamı Barbaros Baran'ı makamında ziyaret eden Milletvekili Baydar, deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından Erciş depreminin sembolü haline gelen Yunus Geray'ın Salihiye Mahallesi'ndeki evine giden Baydar ve beraberindekiler, baba Yusuf Geray tarafından karşılandı. Milletvekili Baydar, babaya başsağlığı dileklerini ilettikten sonra ailenin durumu hakkında bilgi aldı. Yusuf Geray, 9 kişilik bir aile olduklarını, iki oğlunun işsiz olduğunu, aile olarak ileriki günlerde İzmir'e gideceklerini söyledi. Baydar babayı dinledikten sonra, CHP olarak fakir-fukaranın, garip-gurebanın yanında yer aldıklarını belirterek, ailenin içler acısı haline çok üzüldüklerini dile getirdi. Aileye imkanları nispetinde kendisinin sahip çıkacağını da anlatan Baydar, "Bu hükümetin ya da Sayın Başbakanın, AK Parti'li milletvekillerinin hükümet etme ve yönetme biçimleri ne yazık ki bu. Onlar garip gurebanın, fakir fukaranın yanında olmak yerine, her zaman için zenginin yanında oluyorlar. Depremde bile garibanın sahibi olmuyor, ne yazık ki askerde de. Türkiye'de bir çok şehit cenazesi kalkıyor. Gariban, fakir fukara ailelerin çocukları şehit oluyor, garibanlar kaybolup gidiyor. Biz bunları reddettiğimiz için siyaset yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim siyaset yapma anlayışımızın temeli; biz kimsesizlerin kimsesiyiz. Nerede bir gariban, yoksul, kimsesiz var ise biz devletin onun yanında olması için iktidar olmak istiyoruz. Zenginin karnının daha çok doyması, onun karnının daha çok şişmesinin bir anlamının olmadığı, fakir fukaranın da Türkiye tarafından sahiplenilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yazıktır bu insanlara. AK Parti öyle bir duruma gelmiş ki, insanların ölmeden önceki o gözlerinden yansıyan acıklı resmini, Türkiye'nin Van Erciş depremi ile beyinlerine kazınmış olan o resmi, il kongresinde bile kullanabilecek kadar utanmazlaşabiliyorlar. Bu üzücü bir şey. Acıyla reklam yapılmaz. Ama AK Parti ve AK Parti anlayışı acıyla bile reklam yapan bir durumdadır. Acı üzerinden reklam yapılması anlayışını reddediyorum. Bunun devlet adamlığı ile bunun hükümet etme biçimiyle bağdaşmadığını söylemek istiyorum. Yarın göreceksiniz, burada konutlar dağıtılacak. Gelecek devletin bakanları davullarla, zurnalarla şen-şakrak sanki bu kadar insanın acısı yokmuş gibi eğlenerek ev dağıtacaklar. Acının bu derece yoğun olduğu yerde bu kadar insanımızı kaybetmiş olduğumuz ve hafızalarımızda yakınlarımızın acılarının taze olduğu bir yerde acı üzerinden reklam yapıp acı üzerinden propagandanın, yanlış olduğunu belirtiyorum" dedi.

Milletvekili Baydar, sözlerine şöyle devam etti:

"Baba Yusuf Geray için de elimden geleni yapacağım. Rahmetlinin ölmeden önceki son fotoğrafını AK Parti il kongresinde reklam olarak kullanacaksın, ondan sonra Yunus'un ailesinin elinden tutmayacaksın. Bu ayıp. Elhamdülillah Müslümanım diyen insanın yapacağı bir şey değil. Müslüman Müslümana yardımcı olacak. Müslüman paylaşacak. Müslümanlıkta sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bunlar neredeyse reklam propagandalarıyla yardım yapma gayreti içerisindeler. Biz de yardım yaptık. CHP olarak vatandaşa yardım yapmayı her zaman ön planda tuttuk. İlla biz CHP olarak şöyle yardım yaptık, böyle yardım yaptık anlayışında değiliz. İşte il başkanım burada, biz acıyı paylaşmaya çalıştık. İnsanlarımızın yokluk dönemlerinde onlara bir lokma bir şey verebilmeye çalıştık. Üzerilerine bir parça bir şey vermeye çalıştık. Onları soğuktan korumaya çalıştık. Gücümüz yettiğince bunu yapmaya çalıştık. Ama bunun üzerinden, bir acı üzerinden reklam yapmayı, propaganda yapmayı asla düşünmedik."

YUNUS'UN KARDEŞLERİNE İŞ İMKANI

CHP Aydın Milletvekili Baydar, Yunus'un geride kalan ailesine iş imkanı sağlamak için büyük uğraş vereceğini de ifade ederek, "CHP'li belediye başkanlarımızla görüşelim. Bu 9 kişilik aileye maddi manevi ne varsa yapalım. Aydın belediye başkanlarımıza da konuyu iletelim. Gerçekten yardımın nasıl olduğunu insanlarımıza gösterelim. Ailenin iki bireyine iş bulma konusunda burada olmasa da Aydın'da kendilerine yardımcı olacağım" şeklinde konuştu.

Yunus'un küçük kardeşleri olan Muhammet ve Sibel ile de bir süre sohbet eden Baydar, Yunus'un fotoğrafı altında aile fertleriyle fotoğraf çektirip evden ayrıldı. Daha sonra Eğitim-Sen Erciş Temsilciliği'ni ziyaret eden Baydar, çarşı merkezinde vatandaşlarla ayaküstü sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'den Depremin Sembolü Olan Ercişli Yunus'un Evine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement