CHP'de yeni MYK'nın şifreleri! Satır arasında Kılıçdaroğlu'nun "Koltuğu bırakmıyorum" mesajı var - Son Dakika
Politika

CHP'de yeni MYK'nın şifreleri! Satır arasında Kılıçdaroğlu'nun "Koltuğu bırakmıyorum" mesajı var

CHP'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu üyeleri belli oldu. Parti örgütü ve örgüt yönetimi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlandı. Faik Öztrak parti sözcüsü görevini sürdürürken, genel sekreter görevine Neslihan Hancıoğlu seçildi. Belirlenen yeni A takımının Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden oluşması dikkat çekti. Bu da kulislerde "Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmayacak" şeklinde yorumlandı.

05.06.2023 16:34  Güncelleme: 11:56

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra düzenlenen ilk MYK toplantısında tüm üyeler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na istifasını sunmuştu.

BİRÇOK İSİM ÇİZİK YEDİ

İstifaları kabul edilen MYK üyelerinden Ali Öztunç, Bülent Tezcan, Fethi Açıkel, Gamze Akkuş İlgezdi, Gökçe Gökçen, Gülizar Biçer Karaca, Oğuz Kaan Salıcı, Selin Sayek Böke, Muharrem Erkek, Veli Ağbaba, Seyit Torun ve Yüksel Taşkın yeni MYK'da görev almadı. MYK üyesi sayısı 17'den 14'e düştü. Parti örgütü ve örgüt yönetiminden sorumlu genel başkan yardımcılığı kaldırıldı. Kılıçdaroğlu, parti örgütlerini kendine bağladı.

YENİ MYK'NIN TAM LİSTESİ ŞÖYLE;

KILIÇDAROĞLU "GİTMİYORUM" MESAJI MI VERDİ?

Yeni MYK listesinde önemli isimlere görev verilmemesi ve listenin Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerden oluşturulması kulislerde "Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmayacak" şeklinde yorumlandı. Öyle ki adı CHP Genel Başkanlığı için geçen Oğuz Kaan Salıcı da yeni MYK'da yer almadı.

İMAMOĞLU'NUN ÖNERİSİNİ REDDETTİ

Öte yandan seçimlerin hemen ardından "Değişim" çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmenin de detayları netleşti. İmamoğlu'nun görüşmede "Partimizin değişime ihtiyacı var. Ben bu değişime önderlik yapabilirim. Yerel seçimlerden önce kongreye gidilmeli" teklifinde bulunduğu ancak bu önerinin "Büyük kurultayı yerel seçimlerden sonra yapalım" denilerek Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiği konuşuluyor.

CHP\'de yeni MYK\'nın şifreleri! Satır arasında Kılıçdaroğlu\'nun "Koltuğu bırakmıyorum" mesajı var

Son Dakika Politika CHP'de yeni MYK'nın şifreleri! Satır arasında Kılıçdaroğlu'nun 'Koltuğu bırakmıyorum' mesajı var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Erhan Yılmaz: Ekrem'e dikkat edin sinsi partiyi içten karıştırır 66 11 Yanıtla
    Kazim : Ekrem seçimlerde kuru sıkıydı gelirse havalı tüfek olur. Değişim lazım. 8 2
  • Erdinç Uzuner: Good by Kemal oh ne rahat,sana çizik atan yok. 65 8 Yanıtla
  • Murat Adıyaman: Chpyi işgal ettin kemal bravo sana 63 9 Yanıtla
  • Fikri : Kılıçtaroğlu CHP nin Mihenk Taşıdır. Tüm Türkiye onu seviyor. CHP nin Başına gelmiş EN isabetli kişidir. Kılıçtaroğlu na TAM DESTEK.. HEP DESTEK. 15 49 Yanıtla
    Süleyman Karamanlı: Şakacı 7 4
  • İnci mercan: Halk sana öyle bir çizik attı ki sen atsan ne atmadan ne 58 4 Yanıtla
  • Alican Aluç: Bu ne koltuk sevdası anlamlımla oturan kalkamıyor bide bize demokrasi diye hikaye anlatıyor daha parti koltuğundan kalmayan adam kazansa demekki cum başkanlığı koltıgunada yapışacak Kemal bey bırak artık sizin bu inadınız yüzünden hep rakibiniz kazandı 39 2 Yanıtla
  • Kazim : Arabayı arkadan itelesen de çalışmıyor. En iyisi sağa yanaştırmak. 21 2 Yanıtla
  • haydar topçu: Veli ağbaba genel başkan olsa daha iyi 5 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement