CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması

"Türkiye'yi parti devleti yapma yolunda emin adımlarla ilerleyenler, eserleriyle övünebilirler".

06.06.2013 14:28

-" Türkiye'yi parti devleti yapma yolunda emin adımlarla ilerleyenler, eserleriyle övünebilirler"

Erdemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, RTÜK üyesi Nurullah Öztürk'ün, RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı olduğu dönemde, kamu görevlisiyken, kendisiyle Twitter üzerinden polemiğe girdiğini, CHP'nin kurumsal kimliğini de  polemik konusu yaptığını söyledi.

Bununla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a verdiği soru önergesine "Personelin dikkati çekilmiş olup benzer durumların yaşanmaması için gereken tedbirler alınacaktır" şeklinde yanıt geldiğini aktaran Erdemir, "Belli ki hükümet gereken tedbirle almış ve sayın Nurullah Öztürk'ü kamu görevlisi, kimliği ve sorumluluğuyla bağdaşmayan davranışları sonucunda RTÜK üyeliğiyle ödüllendirmiştir" diye konuştu.

Öztürk'ün, RTÜK üyesi seçilmesinin 17 gün sonra 1 Haziran'da Twitter hesabından "Ulusal Kanal ve Halk TV' yi izleyince insanın silah alıp sokağa çıkası geliyor. Bu nasıl yayıncılıktır... Demokratik hak bu kadar mı saptırılır" yazdığını belirten ve tweeti gösteren Erdemir, "İzmir'de masum tweetler gözaltı sebebiyken, Öztürk, bu tweetleri atabiliyor" ifadelerini kullandı. Erdemir, şunları söyledi:

"Öztürk'ün yaptıkları, yapacaklarının güvencesidir. Bu yakışıksız ifadeleri paylaşması gücünü parti devleti anlayışından aldığını göstermektedir. Bu yakışıksız davranışların sorumlusu sayın Nurullah Öztürk değil 28 şubat 2013'de davranışlarından dolayı uyardığı kamu görevlisi Öztürk'ü aradan  daha üç ay geçmeden kontenjanından RTÜK üyesi seçen AKP'dir. Türkiye'yi parti devleti yapma yolunda emin adımlarla ilerleyenler eserleriyle övünebilirler." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Bursa Milletvekili Erdemir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement