CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş Açıklaması

"Irak'taki Türkmenler yüzlerini acıyla Türkiye'ye çevirmişlerdir ama Türkiye hükümeti ısrarla görmek istememektedir.

04.09.2014 14:24

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, " Irak'taki Türkmenler yüzlerini acıyla Türkiye'ye çevirmişlerdir ama Türkiye hükümeti ısrarla görmek istememektedir. Bunu kınıyorum" dedi.

Gümüş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Irak'taki Türkmenler'in IŞİD tehdidinden kaçtığını, canlarını kurtarmak için Türkiye sınırlarına geldiklerini ancak Türkmenler'e diğer göçmenlere davranıldığı gibi olumlu davranılmadığını ve geri çevrilebildiklerini söyledi.

AK Parti'nin Ortadoğu politikasının tamamen "mezhepçi" ve "ayrışımcı" bir politika olduğunu iddia eden Gümüş, "Türkmenler'in bir kısmının Şii olması bu ulusun bir parçası olmadıkları anlamına gelmez" dedi.

Hükümete göre, Türkiye'de Ortadoğu'dan gelen 2 milyon göçmen bulunduğunu belirten Gümüş, şöyle devam etti:

"Bu kadar yurt dışından gelen, zor durumda olanlara kapı açılırken Türkmenler'e neden kapılar açılmamaktadır. Sünnilere kapılar açılırken, Türkmenler'e kapatılmaktadır. Bu doğru bir politika değil. Hükümet Ortadoğu'da yeni Osmanlıcılık anlayışına dayanan bir politika içindedir. Hükümet Şiiler ile Sünnileri, diğer grupları birbirinden ayırdıkça asla büyük bir devlet olma yolunda ilerleyemeyecektir. Ayrımcı ve mezhepçi politikalarla büyük devlet olmamız mümkün değildir. Irak'taki Türkmenler yüzlerini acıyla Türkiye'ye çevirmişlerdir ama Türkiye hükümeti ısrarla görmek istememektedir. Bunu kınıyorum." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Balıkesir Milletvekili Gümüş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement