CHP'li Vekil: "Türkmenlere Mezhepçi Anlayışıyla Davranılmaktadır" - Son Dakika
Politika

CHP'li Vekil: "Türkmenlere Mezhepçi Anlayışıyla Davranılmaktadır"

CHP\'li Vekil: "Türkmenlere Mezhepçi Anlayışıyla Davranılmaktadır"

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Irak Türkmenlerinin durumuyla ilgili; Türkiye sınırına geldiklerinde kendilerine olumlu davranılmadığını söyledi.

04.09.2014 16:53  Güncelleme: 17:45

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, "Türkmenler hem soykırıma uğratılmakta hem de baskılarla, tehditlerle yok edilmeye çalışılmaktadır" dedi.

Gümüş, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Irak Türkmenlerinin durumuna dikkat çekti. Gümüş, Irak'ta Türkmenlerin sorunlarının kendi sorunları olduğunu söyleyerek, Türkmenler Irak'ta katledildiğini, kadınları pazarlarda cariye olarak satıldığını iddia etti. Gümüş, "Türkmenler hem soykırıma uğratılmakta hem de baskılarla, tehditlerle yok edilmeye çalışılmaktadır. Irak Türkleri IŞİD tehdidinden kaçmakta, canlarını kurtarmak için Türkiye sınırına geldiklerinde kendilerine olumlu davranılmamakta, geri çevrilebilmektedirler. Birçok sığınmacı kabul edilirken, Türkmenler reddedilebilmektedir. Türkmenlere mezhepçi anlayışıyla davranılmaktadır" dedi.

Gümüş, "Türkmenlerin bir kısmı Şii'dir. Türkmenler Şii oldukları için 'bu ulusun bir parçası değildir' anlamına gelmez. Onlar da bu ulusun bir parçasıdır. Diğer zor durumda olan halklara davranıldığı gibi hatta akrabamız olduğu için daha yakın davranılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Gümüş, büyük devlet olmanın kapsayıcılık ve ekonomik entegrasyonla mümkün olabileceğine işaret etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Vekil: 'Türkmenlere Mezhepçi Anlayışıyla Davranılmaktadır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement