CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar: "Türkiye'de Bu Uzun Tutukluluk Süresi Normalleştirilerek... - Son Dakika
Politika

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar: "Türkiye'de Bu Uzun Tutukluluk Süresi Normalleştirilerek...

CHP Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar: "Türkiye'de bu uzun tutukluluk süresi normalleştirilerek ağır insan hakları ihlali suçu işlenmektedir" CHP Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar: "8 aydan beri tutuklu bulunan askeri öğrenciler adeta mahkumiyetle cezalandırılmıştır"ANKARA - Cumhuriyet...

13.03.2017 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar: " Türkiye'de bu uzun tutukluluk süresi normalleştirilerek ağır insan hakları ihlali suçu işlenmektedir"

CHP Aydın milletvekili Metin Lütfi Baydar:

"8 aydan beri tutuklu bulunan askeri öğrenciler adeta mahkumiyetle cezalandırılmıştır"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, "8 aydan beri tutuklu bulunan askeri öğrenciler adeta mahkumiyetle cezalandırılmıştır. Bu durum adalete gölge düşürmektedir. Türkiye'de bu uzun tutukluluk süresi normalleştirilerek ağır insan hakları ihlali suçu işlenmektedir" dedi.

Baydar, Hava Harp Okulu öğrencilerinin aileleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Baydar, 15 Temmuz 2016'dan sonra hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamuda çalışan 97 bin 267 kişiyi görevlerinden ihraç ettiğini hatırlatarak, bu durumdan askeri öğrencilerin de etkilendiğini ifade etti. Baydar, "142 Hava Harp Okulu öğrencisi Ankara'da, 332 Hava Harp Okulu öğrencisi İstanbul'da, Astsubay Meslek Yüksek Okulu'ndan 47 öğrenci ve kara harp Okulu'ndan 156 öğrenci olmak üzere 677 öğrenci tutuklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Ankara'da serbest bırakılan öğrencilerle İstanbul'da tutuklu bulunan öğrencilerin durumunun aynı olduğunu belirten Baydar, "8 aydan beri tutuklu bulunan askeri öğrenciler adeta mahkumiyetle cezalandırılmıştır. Bu durum adalete gölge düşürmektedir. Türkiye'de bu uzun tutukluluk süresi normalleştirilerek ağır insan harkları ihlali suçu işlenmektedir. Ülkemizde hakim mi yoktur, savcı mı yoktur? Bu öğrenciler neden tutuklu olarak bekletilmektedir" dedi.

Hava harp Okulu 3. sınıf öğrencisi Oğuz Kaan Duran'ın babası Şevket Duran, çocuklarını en güvenilir kurum Türk Silahlı Kuvvetleri'ne emanet verdiklerini belirterek, çocuklarının Hava Harp Okulu'nda öğrenciyken eğitim kampına gittiklerini söyledi. Duran, 'son kez tatbikat yapacağız' diyerek komutanları ile birlikte kamptan ayrıldıklarını belirterek, çocuklarının vatandaşa silah doğrultmadıklarını kaydetti. Duran, "Çocuklarımız mağdur, bizde mağduruz. Sahip çıkan yok. Devletimizin, milletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hava Harp Okulu birinci sınıf öğrencisi Yusuf Emir Uyanık'ın annesi Emine Uyanık, çocuğunun Hava Harp Okulu birinci sınıf öğrencisi olduğunu kaydederek, çocuklarının habersiz çıktığını söyledi. Uyanık, "Asla vatanına ihanet etmediler. Vatan, millet; bayrak aşkıyla bir çocuk yetiştirdim. Asla ve asla öyle bir çocuk yetiştirmedim. Bizim çocuklarımız sekiz aydır orada" diye konuştu.

Kaan Karamüt'ün annesi göz yaşlarıyla oğlunun asker olup vatanının koruyacağını ifade ederek, oğlunun ve arkadaşlarının bu muameleyi hak etmediğini kaydetti. (AUÖ

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar: "Türkiye\'de Bu Uzun Tutukluluk Süresi Normalleştirilerek...
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar: 'Türkiye'de Bu Uzun Tutukluluk Süresi Normalleştirilerek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement