CHP Aydın Milletvekili Baydar Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Aydın Milletvekili Baydar Açıklaması

CHP Aydın Milletvekili Baydar Açıklaması

"Öğretmen atamalarında taban puanlarında farklılıklar var. Atanamayan felsefe öğretmenleri için bıçak kemiğe dayanmış değil, kesmiş durumda"

10.11.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, öğretmen atamalarında taban puanlarında farklılıklar bulunduğunu belirterek, "Atanamayan felsefe öğretmenleri için bıçak kemiğe dayanmış değil, kesmiş durumda" dedi.

Baydar, atama bekleyen felsefe grubu öğretmenleriyle parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Öğretmen atamalarında taban puanlarında farklılıklar bulunduğunu belirten Baydar, din kültürü ve ahlak bilgisi alanındaki atamalarda taban puanın 60,19, beden eğitiminde 69,32, İngilizce'de 70,03,  tarihte 81,75, felsefe alanındaki taban puanın ise 85,13 olduğunu söyledi. Baydar, atanan ve atanamayan kişilerin hepsinin öğretmen olduğunu, bunun, aralarında bir puan farkına neden olmaması gerektiğini kaydetti.

Baydar, çözümün, tüm bölümlerdeki atamaya esas olacak şekilde makul bir atama taban puanı sınırı getirmek ve sınavsız bir şekilde atamaları gerçekleştirmek olduğunu ifade etti.

Hükümete ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya çağrıda bulunan Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hangi yıl, ne kadar, hangi alanda öğretmen açığımızın olacağı hesaplansın, bu hesap üzerinden kaç öğretmen adayının üniversitelere yerleşmesi gerektiği çıkarılsın, ileriki yıllarda üniversitelere alınacak öğrenci kontenjanı da buna göre belirlensin. Uzun vadede bunu yapacak olan hükümet, kısa vadede de bir an önce öğretmen açıklarının hepsini kapsayacak şekilde bekleyen öğretmen adaylarının atamalarını gerçekleştirsin. Bu atamalar için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir kaynak sorunu yoktur. Çünkü 1 milyar 370 milyon liraya kaç 'ak saray' yapan bir hükümetin, kaynak sorunu ile ortaya çıkması gülünç olacaktır. Atanamayan felsefe öğretmenleri için bıçak kemiğe dayanmış değil, kesmiş durumda."

Daha sonra atanamayan felsefe grubu öğretmenleri söz alarak sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

Atama bekleyen Ezgi Akkurt, gözyaşlarını tutamayarak, ALES'ten 85 puan aldığını, KPSS'den 84 aldığını, okul ikincisi olarak mezun olduğunu anlattı. Akkurt, "Ama şu anda burada duruyorum. KPSS'ye göre alıyorsun, 60 alanı öğretmen yapıyorsun ama beni almıyorsun. O zaman senin adaletin nasıl?" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Aydın Milletvekili Baydar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement