Chp, 300'den Fazla Adayını Belirleyecek - Son Dakika
Politika

Chp, 300'den Fazla Adayını Belirleyecek

Chp, 300\'den Fazla Adayını Belirleyecek

Hafta sonu gerçekleştirilecek Parti Meclisinde 300'den fazla adayını belirleyecek CHP'de, açıklanan aday sayısı 600'ü aşacak Genel Başkan Yardımcısı Keskin: "Daha önceki PM'de 295 adayımızı belirledik.

17.12.2013 12:00

BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP'de hafta sonu gerçekleştirilecek Parti Meclisi (PM) toplantısında 300'den fazla adayın daha açıklanacağı bildirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aday belirleme süreçlerinin devam ettiğini söyledi.

3 Kasım'da gerçekleştirilen PM'de, 295 yerleşim yerindeki belediye başkan adaylarını belirlediklerini hatırlatan Keskin,  "Pazar günü gerçekleştireceğimiz PM'de belirlenecek yerleşim yeri 350'yi bulur. Bunların arasında büyükşehirler de olabilir" dedi.

-Mansur Yavaş

CHP'de Ankara için Milletvekili Aylin Nazlıaka aday adaylığını açıklarken, son günlerin tartışma konusu ise geçtiğimiz dönem MHP'den aday olan Mansur Yavaş.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Düzgün bir siyasetçi, iyi bir siyasetçi. CHP'ye gelirse memnun oluruz" dediği Yavaş'ın, şu ana kadar bir başvurusu bulunmuyor. Yavaş'ın aday gösterilebilmesi için üyelik başvurusu, üye ve ardından aday adayı olması durumunda ise PM'de adaylığının oylanması gerekiyor.

Adnan Keskin, Yavaş konusu ile ilgili bilgisi olmadığını belirtirken, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Yavaş ise adaylık konusunda parti yetkilileri ile görüşmeler yaptığını doğrulamıştı. Yavaş, "Bu konuyu hafta sonu boyunca istişare edip, kararımı hafta içi kamuoyuyla paylaşacağım" ifadesini kullanmıştı.

-İstanbul'u anketler belirleyecek

Genel Başkan Yardımcısi Gürsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan'ın da aday adayları arasında yer aldığı İstanbul'da ise anketler belirleyici olacak. Yapılan yoklamaların ardından burada da aday, PM onayının ardından kamuoyuna açıklanacak.

İzmir'de ise Aziz Kocaoğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu'nun daha önceki açıklamalarında aday adayı olması durumunda "kendisi ile yola devam ederiz" dediği Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın adaylığının açıklanmasının ardından il başkanlığına başvurusunu yapmıştı.

CHP'de kalan adayların açıklanmasının ise ocak ayının ilk haftası gerçekleştirilecek PM sonrasında yapılması bekleniyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Chp, 300'den Fazla Adayını Belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement