BDP Myk Toplantısı - Son Dakika
Politika

BDP Myk Toplantısı

BDP Myk Toplantısı

BDP: "Partimizin ve politikalarımızın bu seçimlerden mutlak bir başarıyla çıkması ülke demokrasisinin de garantisi olacaktır"

08.01.2014 16:30

BDP, partinin ve politikalarının yerel seçimlerden mutlak bir başarıyla çıkmasının ülke demokrasisinin de garantisi olacağını bildirdi.

BDP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün toplanan Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulunda (MYK) siyasal durum ve planlama çalışmaları ele alındı.

Tutuklu milletvekilleri Selma Irmak, Gülser Yıldırım, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş ve İbrahim Ayhan'ın özgürlüklerine kavuşmasının önemli bir gelişme ancak gecikmiş bir adım olduğu ifade edilen açıklamada, Özel Yetkili Mahkemelerin verdiği kararların yok sayılması, TMK'nın kaldırılması ve tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması gerektiği öne sürüldü.

Yerel seçimlerin yalnızca yerel yönetimleri kazanma seçimleri olmadığı belirtilen açıklamada, yerel seçimlerde alınacak her oyun çözüme, barışa, demokrasiye kazanılan oy olacağı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Partimizin ve politikalarımızın bu seçimlerden mutlak bir başarıyla çıkması ülke demokrasisinin de garantisi olacaktır. Gerek bölgede gerekse de Türkiye genelinde kazanacağımız her yerel yönetim, kendi kendimizi yönetmenin önünü açacak bir kazanım olacaktır. Şimdi hem Türkiye'nin geleceği hem de kendi geleceğimiz için en önemli görevimiz, adaylarımız etrafında kilitlenerek varımızı yoğumuzu ortaya koyarak seçim çalışmalarına hız vermektir." - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement