BDP'li Canan, Barış Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

BDP'li Canan, Barış Sürecini Değerlendirdi

BDP\'li Canan, Barış Sürecini Değerlendirdi

BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, barış sürecini değerlendirerek, "Bugün silahların susmuş olması sorunu çözmüş demek değildir" dedi.

01.05.2013 14:44  Güncelleme: 14:51

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili Esat Canan, barış sürecini değerlendirerek, "Bugün silahların susmuş olması sorunu çözmüş demek değildir" dedi.

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam eden "1 Mayıs İşçi Bayramı" kutlamalarında konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, 1 Mayıs bayramının geçmişteki işçi bayramlarından çok farklı bir şekilde kutladıklarını belirtti. Canan, "Bugün silahların susmuş olması sorunu çözmüş demek değildir. Yeni bir başlangıç, yeni bir süreç başlamıştır. Bu süreç bu dönem bu başlangıç demokratik yolları çalıştırmadan geçiyor. Barış Türkiye demokrasinin gelmesi ile ancak mümkün olabilir. Onun için onurlu bir barışı sağlayabilmek için demokratik kanalları zorlamamız gerekir. Kürt halkının taleplerini, ezilmişlerin taleplerini her gün daha da gür bir sesle haykırmamız gerekiyor. Herkese görev düşüyor ve sorumluluklar düşüyor. Gelecekte kalıcı bir barışı birlikte sağlayalım. Bu bizim için çok önemlidir" dedi.

"GÜVENLİKÇİ TEDBİRLER 90'LI YILLARIN OHAL'INI HATIRLATIYOR"

Güvenlikçi tedbirlerin Ohal'ı hatırladıklarını belirten Canan," Barış süreci, çözüm süreci diyoruz. Bugün Hakkari bölgemizde uygulanan politikalar güvenlikçi tedbirler adeta bana 90'lı yılların oğlan üstü hali günlerini hatırlatıyor. Bu böyle olmamalıdır. Yollardaki barikatlar kaldırılmalıdır. Bunu Meclis'te de dile getireceğiz. Devlet bu sürecin ruhuna uygun adım atmalıdır. Abdullah Öcalan tarafından başlatılan barış süreci ile birlikte silahlar susmuştur. Sivil siyasetin zemini oluşmuştur. Devletin bütün bahaneleri ortadan kalkmıştır. Şiddet var deniliyordu. Silahlar susmadı deniyordu. Onun için biz demokrasiyi çalıştıramıyoruz deniyordu. Bugün Allaha şükür 5 aya yakın bir süredir hiçbir anne ağlamadı, kan dökülmedi. Bunu sağlayan da Öcalan ve Kürt siyaseti ve halkıdır. Onun için çok uygun bir zemin Türkiye'de mevcuttur. Devletin artık ortaya atabileceği hiçbir bahane yoktur. Demokratik adımların yasal düzenlemelerin hemen başlatmalıdır" şeklinde konuştu. Kutlamalar çekilen halaylarla devam ediyor. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP'li Canan, Barış Sürecini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement