BDP'li Aksoy: Çağımızda Her Taraf Dinlenebiliyor - Son Dakika
Politika

BDP'li Aksoy: Çağımızda Her Taraf Dinlenebiliyor

BDP\'li Aksoy: Çağımızda Her Taraf Dinlenebiliyor

BDP'li Aksoy, devlet sırrı kapsamının genişletilmesiyle ilgili olarak, "Artık çağımızda bu tür şeylerin sır olarak kalamadığı bilinmelidir." dedi.

13.12.2013 12:45

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, devlet sırrı kapsamının genişletilmesiyle ilgili olarak, "Artık çağımızda bu tür şeylerin sır olarak kalamadığı bilinmelidir. Her taraf dinlenebiliyor" dedi.

BDP Ağrı Milletvekili Aksoy, cezaevlerindeki sorunlara dikkat çekmek için basın toplantısı düzenledi. Aksoy, Mardin E Tipi Cezaevi'nde kalan yaşları 14 ile 17 arasında değişen mahkumların onur kırıcı muameleye tabi tutulduklarını ve darp edildiklerini iddia etti. Aksoy, mahkumlardan M.K. ile F.T'nin özellikle darp edildiğini, çocukların Mardin'den Ankara'ya karayoluyla götürüldüğünü söyleyerek, yolculuk esnasında çocuklara yemek ve su verilmediğini ileri sürdü. Aksoy, hasta mahkumların durumuna da değindi.

Başbakan ve 5 kişinin kararı ile hükümetin verdiği kararların devlet sırrı olabileceği iddialarına yönelik olarak ise Aksoy, "Kapalı kapılar ardında özellikle Kürt sorunu ile ilgili konuşulan, bütün kamuoyunun görüş ve düşüncelerinden saklanan çok önemli şeyler var. Bu tür kurumların kaldırılması gerekir ve bu tür şeylerin halkın gözleri önünde cereyan etmesi gerekir. Siz geçmiş yüzyıllarda, hatta bu yüzyılın ilk çeyreğinde devlet geleneğine uygun olduğunu olumlayabilirsiniz. Artık çağımızda bu tür şeylerin sır olarak kalamadığı bilinmelidir. Her taraf dinlenebiliyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP'li Aksoy: Çağımızda Her Taraf Dinlenebiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement