Baykal Memleketinde - Son Dakika
Politika

Baykal Memleketinde

Baykal Memleketinde

CHP Eski Genel Başkanı Baykal, Kaş, Demre ve Kumluca İlçelerini Ziyaret Ederek Partililerle Bayramlaştı.

18.11.2010 19:33

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'nın Kaş, Demre ve Kumluca ilçelerini ziyaret ederek partililerle bayramlaştı.

Dün geceyi Kaş'te geçiren Baykal, sabah saatlerinde CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kalkan Belediye Başkanı Saim Karabulut ve ilçe teşkilatı üyeleriyle birlikte Patara Antik Kenti'ne geçti. Patara'da kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Havva Işık ile eşi Prof. Dr. Fahri Işık tarafından karşılanan Baykal, antik kentte kısa bir gezinti yaparak, restorasyonu devam eden Likya Birliği Parlamento Binası'nı ziyaret etti.

Patara'daki eser için kullanılan 'İlk demokratik meclis binası' ifadesinin yanlış olduğunu savunan Prof.Dr. Işık, "Bizim buradaki bulgularımızdan da anlaşıldığı ve Montesquieu'nün 1748'deki yazılarından biri olan, 'Eğer mükemmel bir konfederasyon cumhuriyet örneği vermem gerekse Lykia'yı gösteririm' cümlesinden de anlaşıldığı üzere, bu meclis binasına, 'Likya Birliği Parlamento Binası' demek daha doğru olacaktır" diye konuştu.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Baykal ise Patara'da Anadolu ve bölge tarihi bakımından önemli çalışmalar yapıldığını memnuniyetle gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Günümüzdeki demokratik düzen ile ilgili eleştirilerimi ve şikayetlerimi zaten sizler biliyorsunuz, defalarca dile getirdik. Patara'ya gelince, burada Anadolu tarihi bakımından, bölgenin tarihi bakımından çok önemli çalışmalar yapıldığını memnuniyetle gördüm. Çok yakın bir geçmişte sistematik bir çalışma yapılmaya başlanmış. 20 yıllık bir geçmişi var, bu süre içinde çok önemli bulgular ortaya çıkarılmış. TBMM de buradaki parlemonto yapısına yönelik bir destek kararı almış durumda. O da çalışmaları daha da hızlandırıyor. Bu çalışmanın her türlü desteğe layık olduğu açıkça ortadadır."

Patara'dan ayrılmadan önce, dünyanın en eski deniz feneri olarak bilinen yapıyı da ziyaret eden Baykal, sonrasında restorasyonda çalışan görevlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Patara'nın ardından Kaş'ın Kalkan Beldesi'ne geçen Baykal, burada Kalkan Belediye Başkanı Saim Karabulut'tan çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Kalkan'da partililerle bayramlaştıktan sonra Kekova'ya geçen Baykal, burada CHP Demre İlçe Başkanı Zühra Doğan tarafından çiçekle karşılandı. CHP Demre ilçe yönetimi ile birlikte kahvaltı yapan Deniz Baykal, Demre'deki sorunları dinledi ve vatandaşlarla bayramlaştı.

KUMLUCA'YA DA UĞRADI

Baykal, Demre'den Antalya'ya dönerken Kumluca'ya da uğrayarak partililerle bayramlaştı. Burada CHP Kumluca İlçe Başkanı Dilek Engin ile çok sayıda partili tarafından karşılanan Baykal, partililerle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan bir pastaneye geçti. Bu tip toplantıları sadece bayramlarda değil, her zaman yapmak gerektiğini belirten Baykal, teşkilatın, vatandaşlarla sık sık bir araya gelmesi gerektiğine değindi.

Bayram tatilini Batı Akdeniz'de bulunan ilçeleri ziyaret ederek geçirdiğini belirten Baykal, Cumartesi gününden itibaren Karadeniz'de bulunan Ordu, Trabzon, Giresun ve Samsun illerine giderek çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Daha sonra Antalya'ya geçen Baykal, THY'nin 16.30 uçağıyla Ankara'ya döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Baykal Memleketinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement