Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Mısır'daki darbe karşısında sadece Türkiye'nin sesini yükseltmesiyle ilgili olarak, "Bizi bir açıdan yalnız kaldığımız için üzüyor ama hakikatleri söyleyen sadece Türkiye'nin olması da bize"...

08.07.2013 21:23

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Mısır'daki darbe karşısında sadece Türkiye'nin sesini yükseltmesiyle ilgili olarak, "Bizi bir açıdan yalnız kaldığımız için üzüyor ama hakikatleri söyleyen sadece Türkiye'nin olması da bize gurur veriyor. Türkiye bu onur verici tutumunu bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. TBMM'de yaşanan kavgaya değinen Arınç, bu olayın üzücü bir olay olduğunu belirterek, bu tür tartışmaların fiili saldırılara dönüşmemesi gerektiğini söyledi. TBMM'de muhalefetin çalışmaları engelleme gayreti içinde olduğunu ifade eden Arınç, "Müsaade ederseniz huzurlarınızda kınıyorum ve muhalefetin bu tutumunu milletimize şikayet ediyorum" diye konuştu.

CHP milletvekillerinin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın üzerine yürüdüğünü söyleyen Arınç, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

"Evvelsi gün yaşanan olaylarda Mahmut Tanal CHP İstanbul Milletvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve arkadaşları, Sayın Başbakan Yardımcısına fiili saldırıda bulunmak masasına gelmişlerdir. O sırada AK Partili milletvekilleri bunu önlemek için ortaya çıktıklarını ama tartışmalar sırasında bir sayın milletvekilimizin kaşının yaralandığını gözünün zedelendiğinin ve başka arkadaşlarımızın bundan zarar gördüğünü biliyoruz. Maalesef bu isimleri sayılanlarla birlikte birkaç kişi daha özellikle bu tartışmalarda vurucu kişiler olarak rol oynamakta, birileri bunları meydana getirmek suretiyle adeta meclisi kavga alanı şekline dönüştürmektedirler. Sayın Genel Başkanları, bu milletvekilleri hakkında kendi iç bünyelerinde mutlaka disiplin soruşturması yapması; kavgaya karıyan milletvekillerini, tartışmalarını saldırıya götüren milletvekillerini en azından cezalandırması ve onların mecliste elbette bu görevlerin verilmemesi gerekir.

Değerli arkadaşımız konuyu yargıya taşıdığına göre mutlaka bunun gereği yapılacaktır. Ancak bilelim ki bu isimler gibi pek çok isimler daha önce Silivri'de mahkemeyi de basmışlardır. Dışarıda cereyan eden pek çok olaylara karışmışlardır. Yine meclisin pek çok oturumlarında kavga çıkaran, hakaret eden pek çok isimlerden birileri olmuşlardır. Bu meclise yakışmıyor. Milletvekilliğine yakışmıyor. Milletimizin de tasvip ettiği bir olay değildir. Yaşadığımız bu olaydan dolayı tekrar üzüntülerimizi ifade etmek istiyorum."

"HAKİKATLERİ SÖYLEYEN SADECE TÜRKİYE'NİN OLMASI BİZE GURUR VERİYOR"

Arınç, daha sonra ise Mısır'daki durumu değerlendirdi. Mısır'da bu sabah meydana gelen ve ordunun namaz kılan vatandaşların üzerine ateş açtığını hatırlatan Arınç, "Bu gösterilere karşı silah kullanılması kendi halkına yöneltilen bu silahların ölümlere yol açması darbe yoluyla iktidara geldiğini düşünenlere bence büyük bir ibret olmalıdır. Halkıyla savaşan, halkına silah doğrultan ve bu sebeple meşru hükümetleri, Cumhurbaşkanı'nı devirerek yetkileri bir başkasının eline veren bir anlayışı şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ilkeli ve kararlı tavrını sürdürmeye devam edeceğini belirten Arınç, "Daha önceki açıklamalarımızda demokrasiye taraf olan, demokrasiyi ortak paydamız olarak kabul eden bütün anlayışları içerisine alacak bir şekilde tek ülke olarak Türkiye, tek hükümet olarak AK Parti'nin varlığını görmek bizi bir açıdan yalnız kaldığımız için üzüyor ama hakikatleri söyleyen sadece Türkiye'nin olması da bize gurur veriyor. Türkiye bu onur verici tutumunu bundan sonra da sürdürmeye devam edecektir" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN AÇIK VE NET TAVRI AYNEN DEVAM EDECEKTİR"

Arınç, Mısır'daki durum ile ilgili olarak, "Siyasal amaçlarla tutuklamaların, gözaltıların olmaması, halkın üzerine silah açılmaması, şiddetten uzak durulması, bir an önce meşru seçimlere gidilmesi, tutuklu ve gözaltında olanların hemen serbest bırakılması ve ülkede yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı da hiçbir zaman silahla ve şiddetle karşılık verilmemesi taleplerimizi karşılayacağız. Türkiye olarak bunu elbette sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

"Türkiye'nin açık ve net tavrı bu açıklamalarımızdan sonra da aynen devam edecektir. Biz bu tavrımızı ilkesel ve ahlaki olarak sürdürmekte kararlıyız" diyen Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şüphesiz uluslararası baskıların artırılması amacıyla Türkiye olarak çalışmalar yapıyoruz. ABD başta olmak üzere AB ülkeleri ve Arap Birliği'ne üye olan ülkelerle İslam Konferansı Teşkilatı üyeleri ile Mısır'da yaşanan olaylara karşı elbette demokrasiyi önceleyen insan hakları ihlallerini süratle yok etmeyi amaçlayan çalışmalar yapıyoruz. Bugün İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt'in açıklamaları ve buna destek olacak başka ülkelerdeki dışişleri bakanları ve hükümetler düzeyindeki açıklamaları umarım yarından itibaren çok daha bütünleşmiş olarak göreceğiz. Çünkü Sayın Başbakanımız bir taraftan, Dışişleri Bakanımız bir taraftan ilgili ülkelerin başbakanları ve dışişleri bakanları ile sürekli bir iletişim içerisindedir.

Arap ülkeleri bağlamında da temaslar devam etmektedir. Şüphesiz bütün liderlerin serbest bırakılması hemen erken seçime gidilmesi ve herkesin erken seçime katılabilmesi için ortak bir hükümetin kurulması Mursi'nin cumhurbaşkanlığına geri dönmesi gibi taleplerimizi bütün ülkelerle tekrar paylaşmaya devam edeceğiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement