Başbakan Yardımcısı Arınç Saldırıları Değerlendirdi (1) - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç Saldırıları Değerlendirdi (1)

Başbakan Yardımcısı Arınç Saldırıları Değerlendirdi (1)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Adalet Bakanlığı'nın ve AK Parti Genel Merkezi'nin birlikte hedef alınmış olması, bir DHKP-C organizasyonunu veya eylemini akla getirebilir" dedi.

20.03.2013 11:21

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, " Adalet Bakanlığı'nın ve AK Parti Genel Merkezi'nin birlikte hedef alınmış olması, bir DHKP-C organizasyonunu veya eylemini akla getirebilir" dedi.

Diplomasi Muhabirleri ile kahvaltıda bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Her iki saldırıyı da şiddetle kınadığını söyleyen ve bu saldırıların terör eylemi olduğunu belirten Bülent Arınç, "Özellikle bir siyasi partinin seçilmiş olması, iktidar olsun, muhalefet olsun fevkalade çirkin bir iştir. Bu demokrasiye karşı kalkışmadır. Çünkü anayasanın bir maddesinde 'demokratik siyasi hayatın vazgeçilmez unsurları siyasi partilerdir' diye tarif ediliyor. Bir siyasi partinin hükmü varlığının, şahsiyetinin doğrudan hedef alınması, arka planında neler var öğreneceğiz mutlaka ama dış görünüş itibariyle siyasi partilere, demokrasiye, insan haklarına karşı büyük bir saldırıdır. Adalet Bakanlığı'nın hedef alınmış olması da arkasında hangi amacı taşırsa taşısın, bakanlık olarak temsil ettiği anlam itibariyle de fevkalade çirkindir. Bu iki saldırıda can kaybının olmaması memnuniyetle karşılıyorum. Başka türlü bir olayda olabilirdi, dolmuş duraklarına yakın bir yer Adalet Bakanlığı'nın olduğu yer, geçmişte acı olayların yaşandığı Kumrular Sokağı'na, Başbakanlığı yakın bir yer. Orada akşam saatlerinde, insan trafiğinin daha az yoğun olduğu bir zamanda bir el bombasıyla yapılan bir eylem. Yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. İçişleri Bakanlığımızın ve Emniyet güçlerimizin titiz bir incelemeyle bu suçun faillerini ortaya çıkartacağına inanıyorum" diye konuştu.

"DHKP-C ORGANİZASYONUNU AKLA GETİRİYOR"

Saldırıları DHKP-C'nin yapmış olabileceği değerlendirmesinde bulunan Arınç, "Böyle bir eylemi kim, ne amaçla yapmış olabilir? Böyle bir mekanı seçmiş olmalarının özel bir anlamı var mı? Olayın arkasındaki düşünceyi elbette sorgulayacağız. Nazik, nezaketli bir zamandayız, yani hassas bir zaman., Bir taraftar çözüm süreci ilerliyor. Olumlu olduğunu herkes görüyor. Bu süreçten hoşlanmayan, bu süreci boşa çıkartmak isteyen, geçmişte olduğu gibi yine çözümsüzlüğün içinde terör olaylarının devam etmesini arzulayan iç ve dış mihraklar mutlaka bulunmaktadır. Bir takım siyasetçilerin bu süreci eleştirirken kullandıkları dilin, agresif davranışların, nefretle, hakaretle bu süreçte rol almış insanları suçlayanların olduğunu hepimiz biliyoruz. Çözüm sürecinden sonuç alınamamasını, bir yerde tökezleme olmasını isteyenler böyle bir eylem yaparak hedef göstermiş olabilirler, 'biz varız, biz bunu istemiyoruz, biz buna karşıyız' diyerek bir eylemde bulunulmuş olabilir. Adalet Bakanlığı'nın ve AK Parti Genel Merkezi'nin birlikte hedef alınmış olması bir DHKP-C organizasyonunu veya eylemini akla getirebilir. Bu terör örgütü 1970'li yıllardan bu yana zaman zaman duraklayan, zaman zaman eylemlerine hız veren bir görüntü çiziyor. Özellikle Dursun Karataş'ın ölümünden sonra eylemsizlikten bir takım sonuçlar çıkartanlar yeni, can alıcı eylemler yapmak suretiyle bu örgütün varlığını ortaya koymaya çalıştılar. En son ABD Büyükelçiliği'nde yapılan saldırıyı bu örgütün yaptığını biliyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç Saldırıları Değerlendirdi (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement