"Yolsuzluk Konusu Ağırlıklı Olarak İşlenmedi" - Son Dakika
Politika

"Yolsuzluk Konusu Ağırlıklı Olarak İşlenmedi"

"Yolsuzluk Konusu Ağırlıklı Olarak İşlenmedi"

Yazar Doğu Ergil, Başbakan Erdoğan'ın gazeteci ve yazarlarla yaptığı toplantıda yolsuzluk konusunun ağırlıklı olarak işlenmediğini belirtti.

04.01.2014 17:09  Güncelleme: 17:11

Yazar Doğu Ergil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazeteci ve yazarlarla yaptığı toplantıda yolsuzluk konusunun ağırlıklı olarak işlenmediğini belirterek, "Çünkü Başbakan yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığını ve yolsuzluk üzerinden hükümetinin karalanma ve dolayısıyla Türkiye'nin istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığına inanıyor" dedi.

Ergil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak gazeteci ve yazarlarla Dolmabahçe'deki Ofis'te yaptığı toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Toplumun kafasındaki karışıklığı gidermek için halkla ilişkiler, kamu önderleri, yazarlar ve gazeteciler aracılığıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısının amacına ulaştığını dile getiren Ergil, şöyle devam etti:

"Başbakan'ın bir açılış konuşması oldu, ondan sonra kendisinin ve bakanlarının yanıtladığı bir dizi sorularla devam etti. Pek çok konuya açıklık getirildi ama bu tabi hükümetin bakışıdır, toplumda bunun karşılığının ne olacağını kendisi de çok iyi ifade etti. '30 Mart seçimleri olacaktır.' Kendisinin şahıs ve hükümet olarak sapasağlam durduğunu ve Türkiye'nin uluslararası düzeyde de fazla bir fire vermediğini söyledi, bunu seçimlerde göreceğiz."

"İkna oldunuz mu? 17 Aralık operasyonu aslında Recep Tayyip Erdoğan hükümetine yapılmış bir operasyon mudur? Başbakanın yolsuzluklar konusundaki açıklamaları sizi tatmin etti mi?" sorusu üzerine Ergil, şöyle konuştu:

"Yolsuzluk konusu ağırlıklı olarak işlenmedi çünkü Başbakan yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığını ve yolsuzluk üzerinden hükümetinin karalanma ve dolayısıyla Türkiye'nin istikrarsızlaştırılmaya çalışıldığına inanıyor. Bu toplumdaki kutuplaşmış kanının yani bir tarafta yolsuzluk vardır ve en önce onun üzerine gidilmelidir. Bir tarafta 'Bu istismar edilerek gerçekten hükümet karalanabilir' görüşü, öteki tarafta 'Bu tamamen bir komplodur, hatta bir milli ihanettir, o yüzden de bunun üzerinde durulmamalı, bunu yapanlar ve niye yaptıkları teşhir edilmelidir' görüşü var. Bu görüşler birbirine yaklaştırılırsa herhalde mesele daha açıklığa kavuşturulacaktır, toplum da ikna olacaktır."

İsmail Kapan

Yazar İsmail Kapan ise toplantının, kamuoyunda son günlerde özellikle 17 Aralık operasyonundan sonra oluşturulan algıya karşı hükümetin duruşunu, medyadaki yayınları genel olarak değerlendirmek için düzenlendiğini anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sunuş konuşması yaptığını dile getiren Kapan, "17 Aralık'ın komplo olduğunu söylediler. Buna karşı hükümetin ve devletin zamanında gerekli refleksi göstererek cevap verdiğini, düne göre bugün daha güçlü durumda olduğunu ve bundan sonra olabilecek şeylere de genellikle hazırlıklı olduklarını söyledi. Sorular soruldu, bir kısmı Sayın Başbakan bir kısmı da bakanlar, ilgililer tarafından cevaplandırıldı" ifadelerini kullandı.

Kapan, 4 saat süren toplantıda hemen her şeyin ele alındığını ifade ederek, "Yolsuzluklar da konuşuldu, Türkiye'nin itibarına yönelik içeride ve dışarıda odakların karışmış olduğu, kurulmak istenen tezgahlarla ilgili geniş değerlendirmeler de yapıldı, bu çerçevede bir toplantı oldu" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Siz ne sordunuz kendilerine?" sorusuna Kapan, şu karşılığı verdi:

"Başbakan'ı gayet rahat gördüm. Sonuç olarak şöyle söyledi; 'Bunun esas göstergesi 30 Mart seçimleri olacak, bu konuda bizim hiçbir endişemiz yok.' Bunun devamı olarak 'Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çok önemli bağlantılar kurulmak isteniyor' dedi. Sayın Başbakan aynen 'Başbakanlık makamı ile Cumhurbaşkanlığı makamı arasında bir fitne çıkarılmak isteniyor, bu konuda biz rahatız, hiçbir endişemiz yok, zamanı geldiğinde gerekli adımlar atılacaktır' ifadelerini kullandı." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Yolsuzluk Konusu Ağırlıklı Olarak İşlenmedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement