Başbakan'a Cehennem Deresi'nden Çağrı - Son Dakika
Politika

Başbakan'a Cehennem Deresi'nden Çağrı

Başbakan\'a Cehennem Deresi\'nden Çağrı

Cehennem Deresi'nde BDP'li Kaplan'dan Başbakan Erdoğan'a Çağrı

16.03.2011 11:31

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, sık sık çatışmaların yaşandığı Cehennem deresine giderek, çatışmalardan kalan uçaksavar mermilerinin boş kovanlarını göstererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Kaplan, "Sayın Başbakanı Cehennem Deresi'ne davet ediyorum. Gelsin buradaki yaşamın izlerini görsün. Belki kalıcı bir barış için daha sağduyulu adım atılması gereğini duyar" dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak ile birlikte İdil'in içme suyu projesini yerinde görmek için, çatışmaların sık sık yaşandığı Cehennem Deresi bölgesine gitti. Bölgede incelemelerde bulunan ve çatışmalardan geriye kalan boş uçaksavar kovanlarını gösteren BDP'li Kaplan, "Bu alanlar da işte bizim seçim bölgemiz. Şırnak bölgesinde seçim yapmak kolay değil. Sayın Başbakan'ı Cehennem Deresi'ne davet ediyorum. Bölgeye gelerek buradaki yaşam izlerini görmesini istiyorum. Başbakan gelsin görsün ki buraları, kalıcı bir barış için daha sorumlu, daha sağduyulu adım atma gereğini duyar umarım" dedi. Bölgede her gün gözaltı ve operasyonların sürmesinin halkta büyük bir öfkeye neden olduğunu ifade eden Hasip Kaplan, şöyle konuştu:

GENÇLERİMİZ VE ASKERLERİMİZ ARTIK ÖLMESİN DİYORUZ

"Son derece büyük bir askeri yığınak yapılıyor. Sınır bölgelerine güvenlik bölgeleri diyorlar. O bölge dedikleri yerler buralardır. İktidar ve muhalefet buralara geldikleri zaman ancak siperleri gezerler. Onların gezdikleri bölgeler bizim insanlarımızın yaşam alanları. Çocuklarımız, gençlerimiz, askerlerimiz artık ölmesin diyoruz. Analar ağlamasın diyoruz. Hiç bir siyasetin, hiçbir koltuğun bu canların yitirilmesi karşısında kıymeti yok. Bugüne kadar bütün seçimler ateşkes ortamında geçti. Umuyorum 2011'deki seçimde bu havada geçer. Yoksa çatışma ortamında ne sandık güvenliği kalır, ne de seçim yarışı kalır. Buralara on binlerce asker, polis, özel harekat timleri ve yeni 50 bin paralı askeri getirerek halkı güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirecek çözüm sağlayamazsınız. Siyasetçilerin görevi böyle tehlikeli bir sürecin yaşanmaması için ellerinden geleni yapmak ve sağ duyuyu göstermektir. Bakın çatışmasızlık ortamında daha önce yüzlerce, binlerce askerlerin helikopterlerle indirildikleri bölgeyi rahatlıkla gezebiliyoruz. Bu coğrafyanın bütün dünyaya tanıtılmasını, turizm merkezine dönüştürülmesini istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başbakan'a Cehennem Deresi'nden Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement