Bakan Unakıtan, Eskişehir Milletvekilleriyle Toplantı Yaptı - Son Dakika
Politika

Bakan Unakıtan, Eskişehir Milletvekilleriyle Toplantı Yaptı

Bakan Unakıtan, Eskişehir Milletvekilleriyle Toplantı Yaptı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir Milletvekilleri Olarak Eskişehirliler'e Daha İyi Hizmet Götürmeyi Hedeflediklerini Belirterek, "Verdikleri Oylar Boşa Gitmeyecek. Seçtikleri Temsilciler, Eskişehir'in Her Meselesiyle Yakından İlgilenecek" Dedi.

17.11.2007 23:46

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Eskişehir milletvekilleri olarak Eskişehirliler'e daha iyi hizmet götürmeyi hedeflediklerini belirterek, "Verdikleri oylar boşa gitmeyecek. Seçtikleri temsilciler, Eskişehir'in her meselesiyle yakından ilgilenecek" dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Bakan Unakıtan, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Murat Mercan, Nedim Öztürk, DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, MHP Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ile birlikte Anemon Otel'deki Nazende Restoran'da toplantı yaptı. Toplantı sonrası basın mensuplarına aldıkları kararları açıklayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ilk toplantılarını bir süre önce Ankara'da yaptıklarını hatırlatarak, "Eskişehir'in meselelerini daha yakından

takip etmek ve daha iyi hizmet edebilmek için bundan sonra da Eskişehir'de toplantı yapmaya karar vermiştik. O sözümüzü şuanda yerine getirdik ve bu toplantıyı yaptık. Bu toplantıda bütün milletvekillerimiz Eskişehir'in meseleleri üzerinde geniş fikir alışverişinde bulundu. Gayet güzel bir anlayış içerisinde, çok verimli bir toplantı oldu. Bu toplantıda aldığımız bazı kararlarımız da oldu. Aldığımız kararlardan birincisi, bundan sonra yapacağımız, tarihi ve yerini bilahare belirleyeceğimiz toplantıya

büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkanlarımızı da davet etmektir. Valimiz de bugün olduğu gibi yine aynı şekilde aramızda olacak" diye konuştu.

Eskişehir'deki raylı sistemin uzatılması ve programa alınması için Devlet Planlama Teşkilatı'nda girişimler yapmaya ve bu işi takip etmeye karar verdiklerini de kaydeden Unakıtan, şunları söyledi:

"Diğer bir konu Eskişehir'de devam eden projeler. Kamu yatırımlarıyla alakalı olarak ilgili kamu kuruluşlarından Eskişehir milletvekilleri olarak brifing alıp, bu işlerimizi sürekli takip etmeye karar verdik. Eskişehirimiz'in su ihtiyacının sürekli olarak iyi bir şekilde karşılanabilmesi için ileride ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz Sarısungur, Gülpınar rezervlerinin de belediyeye tahsis edilmesi hususunda Ankara'da ilgili kuruluşlarla görüşmeye karar verdik. Bu konuyu da yakından takip edeceğiz. Mekece

Yolu'nun yapım çalışmalarını yakından takip edeceğiz. Hatta ilgili kuruluşlardan ve müteahhitlerden brifing alacağız ve bu konuda bizzat yerine gidip, çalışmalar yapacağız. Çalışmaları yerinde göreceğiz ve buna basınımızı da davet edeceğiz."

Bakan Kemal Unakıtan, şehir merkezinde kalan çevreyolunun genişletilmesinin yanı sıra projesi biten Güney Çevreyolu'ndaki çalışmaların da bir an önce başlatılması için gerekli çalışmaları yapacaklarını vurgulayarak, "Yine bu dönemde Eskişehir'in trafiğini rahatlatacak alt ve üst geçitlerin yapımı için gerekli girişimlerde bulunacağız. Eskişehir'in sadece merkezden ibaret olmadığı düşüncesiyle altyapıları daha da geliştirmek üzere Eskişehir'in çeşitli yerlerinde cazibe merkezleri kurulması için gerekli

çalışmalarda ve takipte bulunacağız. Eskişehir'in denize bağlanması konusundaki projeyi de çok yakinen takip etme kararı aldık. Son olarak da Frig Vadisi kentlerinin ekonomik entegrasyonu için daha geniş katılımlı toplantılara devam etme kararı aldık" diye konuştu.

Kendilerini seçen Eskişehirliler'e daha iyi hizmet götürebilmek için toplantılara devam edeceklerinin altını çizen Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepimiz şunda kararlıyız ki, Eskişehirimiz için elimizden gelen hizmeti yapacağız, gayreti göstereceğiz. Eskişehirliler, bu yönden emin olsunlar, verdikleri oylar boşa gitmeyecek. Seçtikleri temsilciler Eskişehir'in her meselesiyle yakinen ilgilenecek."

Toplantıya Bakan Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan, diğer milletvekillerinin eşleri, Eskişehir Vali Kadir Çalışıcı ve eşi Şükriye Çalışıcı da katıldı.

(OÖ-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Unakıtan, Eskişehir Milletvekilleriyle Toplantı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement