Bakan Eker, BDP'li Belediyeyi Eleştirdi: Diyarbakır'ı Temizlemekten Acizler - Son Dakika
Politika

Bakan Eker, BDP'li Belediyeyi Eleştirdi: Diyarbakır'ı Temizlemekten Acizler

Bakan Eker, BDP\'li Belediyeyi Eleştirdi: Diyarbakır\'ı Temizlemekten Acizler

Tarım ve Köyişleri Bakanı, AK Parti Diyarbakır 1'inci sıra adayı Mehdi Eker, BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, "Bazıları bizi kast ederek 'Ne yapmışlar?' diye konuşuyor.

25.04.2011 19:25

Tarım ve Köyişleri Bakanı, AK Parti Diyarbakır 1'inci sıra adayı Mehdi Eker, BDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, "Bazıları bizi kast ederek 'Ne yapmışlar?' diye konuşuyor. Şehri temizlemekten aciz olanların ifadeleri bunlar. Bunlar görevlerini yapmıyorlar" dedi.

Diyarbakır, Batman, Siirt Kalkınma Projesi, Diyarbakır Tarımsal Araştırma Merkezi'nde tanıtıldı. Tanıtım programına Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu, İhsan Arslan, milletvekili adayları, çalışanlar ve çiftçiler katıldı. Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Karaca, özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşanların bilinçli üretim yapabilmesi için proje kapsamında sosyal, kültürel ve ekonomik eğitimler verileceğini söyledi.

BAKAN ŞİMŞEK: TARIMDA EĞİTİM ÜRETİMİ ARTTIRIR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de tarıma dayalı kaynakların arttığını belirterek, iyi üretim ve tarım için kaynağın tek başına yeterli olmadığını söyledi. Bakan Şimşek, "Amerika'da 1800'lü yıllarda ülkenin yüzde 90'nı tarımla uğraşıyordu. Dünyanın en iyi tarım üretimi yapan ülkelerinden olan Amerika'nın bugün sadece yüzde 1. 5'luk bir kesimi tarım ile uğraşıyor. Sayı azalmasına rağmen Amerika bu konuda en iyi. Biz de şimdi ülkemizde bilinçli çiftçi yetiştirerek üremimizi arttırabiliriz. Projeyle verilen eğitimler kapsamında eğitim gören köylülerin iyi birer çiftçi olacağına inanıyorum" dedi.

"Diyarbakır'I TEMİZLEMEKTEN ACİZLER"

Türkiye'de AK Parti hükümeti ile istikrarın geldiğini vurgulayarak konuşmasına başlayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, proje kapsamında artık bilinçli üreticiye kavuşacaklarını söyledi. Proje kapsamında köylerin içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının da yağıldığını belirten Bakan Eker, "Vatandaşların artık biz temiz su içiyoruz demesi artık bu projenin amacını gösteren en büyük delilidir. Bu projede köydeki vatandaşın yaşam kalitesi yükselecek. Bir taraftan da istihdam alanında getirdikleri, eğitim çalışmaları da bu projenin önemli ayaklarından biri. Bu projede Tarım ve hayvancılık konusunda tatbiki olarak çiftçilere verilen eğitimler de var. Bu eğitimlerde vatandaşa yerinde, tarlasında, ahırında eğitim vereceğiz. Bu projede toplam harcadığımız para 17, 5 milyon TL. Proje kapsamında 7 bin 768 kişi istihdam edilecek" dedi.

Geçmişte bir çok projeye imza attıklarını ifade eden Bakan Eker, BDP'nin yerel yönetimlerini de eleştirdi. Bakan Eker, "Diyarbakır'da 58 tane projeye doğrudan hibe desteği verdik. Hani bazıları diyorlarmış ya 'Ne yapmışlar?' diye. 'Diyarbakır'a bir çivi mi çaktılar?' diyorlar. Şehri temizlemekten bile aciz olanların ifadeleri bunlar. Görevleri olan birinci, görevleri şehri temizlemek olan insanların bırakın bu görevlerini yapmalarını. Görevlerini yapmıyorlar" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Eker, BDP'li Belediyeyi Eleştirdi: Diyarbakır'ı Temizlemekten Acizler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement