Bakan Bayraktar Gop'ta Kentsel Dönüşüm Alanlarını Gezdi - Son Dakika
Politika

Bakan Bayraktar Gop'ta Kentsel Dönüşüm Alanlarını Gezdi

Bakan Bayraktar Gop\'ta Kentsel Dönüşüm Alanlarını Gezdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm alanlarını gezerek, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

09.02.2013 16:39

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm alanlarını gezerek, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Bayraktar, "İnsanlarımız salaş, kaçak, afete dayanıksız evlerde oturmasın istiyoruz. İstiyoruz ki talep vatandaştan gelsin, biz de bakanlık olarak organize ve koordine edelim, belediyelerle, partnerlerimizle beraber bu işi yürütelim" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm alanlarında inceleme yapmak üzere Gaziosmanpaşa ilçesini ziyaret ederek, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İlk olarak Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Bürosu'na gelen Bakan Bayraktar'a, Belediye Başkanı Erhan Erol burada bir sunum yaparak ilçede yapılan dönüşüm çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Sunum sonrası Bakan Bayraktar ve Başkan Erol, Sarıgöl'de boşaltılan alanlara geçti.

Bakan Bayraktar, sürekli olarak yapılan çalışmalarda vatandaşlarla anlaşma sağlanmasını, çalışmalar öncesi mutlaka onların rızasının alınması gerektiğini vurguladığını belirterek, "Bu gördüğünüz alanın yüzde 99'u boşaltıldı ve herkesle anlaşma sağlandı. Vatandaşlarımıza kira yardımı da yapılıyor. Bu çalışmalar çok kolay yapılabilecek çalışmalar değil ama istendiği zaman başarılabileceğini görüyoruz. Biz istiyoruz ki talepler vatandaşlarımızdan gelsin, insanlarımız kaçak, afete dayanıksız binalarda oturmasın. Çocuklarına tapulu, yeşili bol, rahatı, huzuru bulabilecekleri evler bırakabilsinler. Yaptıkları çalışmalarda halkın rızasını, gönlünü kazanan belediyelere ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol'a yürekten teşekkür ediyorum ve hükümet olarak her türlü desteği vereceğimizin sözünü veriyorum" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erol ise, "Başbakanımızın talimatıyla ve Bakanımızın önderliğinde çalışmalarımız hız kazanmış durumda. Sarıgöl Yenidoğan Mahalleleri Kentsel Yenileme Projesi kapsamında gördüğünüz bölgede 400'den fazla binayı anlaşmalı olarak boşaltarak yıktık ve bin 175 konutun yapımına başlıyoruz. İlçemizde 450 bina ve bin 500 konutta yıkıma hazır durumda. Gaziosmanpaşa'da 11 bölgede 393 hektarlık alanda İstanbul'un en büyük yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılmasına verdikleri desteklerden dolayı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar'a teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Bayraktar Gop'ta Kentsel Dönüşüm Alanlarını Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement