Ayrım Olursa Irak Gibi Oluruz - Son Dakika
Politika

Ayrım Olursa Irak Gibi Oluruz

Ayrım Olursa Irak Gibi Oluruz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin Temelinin Çok Güzel Bir Şekilde Atıldığını, Belirterek, "Temelde İnsanlar Arasında Ayrım Olursa Irak Gibi Oluruz" Dedi.

06.07.2008 03:05

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’nin temelinin çok güzel bir şekilde atıldığını, belirterek, "Temelde insanlar arasında ayrım olursa Irak gibi oluruz" dedi.

Niğde’nin Ulukışla İlçe Belediyesi’nce düzenlenen Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan Baykal yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Kimse dininden, mezhebinden, ırkından, etnik kimliğinden, kökeninden, sülalesinden, aşiretinden, ailesinden dolayı kimsenin üstünde değil, kimsenin altında da değil. Herkes eşit, herkes saygıdeğer. Türkiye bir kafatası devleti değil, bir ırk devleti değil. Türkiye’de herkes eşit. bunu ne zaman söylemişler, ta 1920’de. Ayrım yok demişler, vatandaşlık esas demişler. Şimdi bu bozuldu. Burada ayrımlar yapılıyor. Bakın, bir etnik kimlik, sen kimsin sen necisin. Bu işler başladı. Bu işler başladığı zaman, Irak’ta ne oluyorsa o olur. Ayrım olursa Irak gibi oluruz." Baykal, "Demokrasilerde hiçbir iktidar ebedi değildir. Yeni bir değişim döneminin eşiğindeyiz" diye konuştu. Niğde’nin CHP’li Ulukışla İlçe Belediyesi’nce Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali’ne katılmak üzere ilçeye helikopter ile gelen Deniz Baykal’a, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan eşlik etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ayrım Olursa Irak Gibi Oluruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement