Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini ABD ve İsrail'e yapacak - Son Dakika
Politika

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini ABD ve İsrail'e yapacak

Arjantin'de düzenlenen devlet başkanlığı seçiminden zaferle çıkan aşırı sağcı Javier Milei, göreve başladıktan sonraki ilk yurt dışı ziyaretini ABD ve İsrail'e yapacağını açıkladı.

20.11.2023 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arjantin'de dün düzenlenen devlet başkanlığı seçiminden zaferle çıkan aşırı sağcı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini göreve başlamadan önce ABD ve İsrail'e yapacağını açıkladı.

"İLK SEYAHATİM ABD VE İSRAİL'E OLACAK"

Milei, Arjantin'de yayın yapan Radio Mitre'ye yaptığı açıklamada, "İlk seyahatim ABD'ye olacak, aynı şekilde İsrail'e de uğrayacağım. Bunlar yapacağım ilk seyahatlerdir. Hepsi görevi devralmadan önce gerçekleşecek." ifadesini kullandı.

Arjantin Devlet Başkanı Seçilen Javier Milei, İlk Yurt Dışı Ziyaretini ABD ve İsrail'e Yapacak

BÜYÜKELÇİLİĞİ KUDÜS'E TAŞIYACAK

Aşırı sağcı lider Milei, seçim kampanyası süresince devlet başkanlığını kazanması halinde Arjantin'in Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağı sözünü vermişti.

İSRAİL DIŞIŞLERİ BAKANI TEBRİK ETTİ

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, sosyal medya hesabından Milei'nin, İsrail bayrağını dalgalandırdığı fotoğrafını paylaşarak, seçim başarısından ötürü kendisini tebrik etti.

Arjantin Devlet Başkanı seçilen aşırı sağcı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini ABD ve İsrail'e yapacak

OYLARIN YÜZDE 55'TEN FAZLASINI ALDI

Geçici seçim sonuçlarına göre Özgürlük Gelişimi Partisi'nin adayı Milei, oyların yüzde 55,69'unu alarak devlet başkanı seçilmişti.

Arjantin Devlet Başkanı seçilen aşırı sağcı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini ABD ve İsrail'e yapacak

TESTERELİ GÖRÜNTÜSÜ İLE HAFIZALARA KAZINDI

"Deli" lakaplı Milei, seçim döneminde de meydanlarda sıra dışı görüntüler vermiş ve eline aldığı testereyi sağa sola sallayarak "ekonomiye de böyle dalacağını" belirtmişti.

Arjantin Devlet Başkanı seçilen aşırı sağcı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini ABD ve İsrail'e yapacak

MERKEZ BANKASI'NI KAPATMAK İSTİYOR

Arjantin'deki ekonomik duruma ilişkin konuşan Milei, "Önümüzde enflasyon, işsizlik ve yoksulluk gibi çok büyük sorunlar var. Durum kritik ve yarım yamalak tedbirlere yer yok" ifadesini kullandı. Ekonomist ve eski televizyon yorumcusu 53 yaşındaki Javier Milei, Arjantin Merkez Bankası'nı kapatmak istediğini belirtmiş, ülke ekonomisini düzeltme sözü vermişti. Milei'nin ABD dolarını ülkenin resmi para birimi yapma vaadi halktan büyük destek toplamış, ancak birçok ekonomi uzmanı bunun ekonomik bir felakete yol açacağını ifade etmişti.

Arjantin Devlet Başkanı seçilen aşırı sağcı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini ABD ve İsrail'e yapacak

LAKABI "DELİ"

Milei, 22 Ekim 1970'de Buenos Aires'in Palermo kentinde doğdu. Milei Katolik okullarına ve özel üniversitelere gitti. Okulda, daha sonra onu meşhur edecek olan anlık patlamaları ve saldırgan söylemleri nedeniyle El Loco ("Deli") lakabı takıldı.

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini ABD ve İsrail\'e yapacak
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, ilk yurt dışı ziyaretini ABD ve İsrail'e yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement