Arınç: İnşallah 3. Turda Cumhurbaşkanı Seçilecek - Son Dakika
Politika

Arınç: İnşallah 3. Turda Cumhurbaşkanı Seçilecek

Arınç: İnşallah 3. Turda Cumhurbaşkanı Seçilecek

Arınç, Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Turunda Alınan Sonucu, 'İnşallah 3. Turda Cumhurbaşkanı Seçilecek, Hayırlı Olsun' Sözleriyle Değerlendirdi.

24.08.2007 20:03

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda alınan sonucu, "İnşallah 3. turda cumhurbaşkanı seçilecek, hayırlı olsun" sözleriyle değerlendirdi. AK Parti'li Saffet Kaya, CHP'nin mayınlı tarlada koştuğunu belirtirken, DSP'li Emrehan Halıcı ise CHP'li bazı milletvekillerinin DSP'ye yönelik eleştirilerinin iki parti arasında ciddi bir problem olduğunu göstermediğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur oylamasında alınan sonuçlara Meclis'te temsil edilen siyasi partilerden farklı tepkiler geldi. Eski TBMM Başkanı Arınç, oylama sonucunu, "İnşallah 3. turda cumhurbaşkanı seçilecek. Hayırlı olsun" sözleriyle değerlendirdi.

DSP'nin cumhurbaşkanı adayı Tayfun İçli, cumhurbaşkanlığı seçiminin 3. tura kaldığını belirtti. CHP'nin oturuma katılmama yönündeki tavrına saygı duyduklarını kaydeden İçli, "Onlarla polemiğe girmek istemiyoruz. Onlar apayrı bir siyasi parti, biz apayrı bir partiyiz" diye konuştu. İçli, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un DSP milletvekillerinin bedavadan seçildiği yönündeki açıklamalarını ise şu sözlerle değerlendirdi:

"Onlarla bir polemiğe girmek istemiyorum. Birkaç gün sonra hep birlikte TBMM'de AK Parti'nin yanlışlarını düzeltmekle görevliyiz. Birlikte hareket edeceğiz. Birbirimizi incitecek hareketlerden kaçınmamız gerekir."

DSP Milletvekili Emrehan Halıcı ise, 3 cumhurbaşkanı adayının da devlet deneyimi olan, cumhurbaşkanlığına layık insanlar olduğunu ifade etti. Hangi aday kazanırsa kazansın öncelikle iyi bir cumhurbaşkanı olmasını arzuladıklarını ifade eden Halıcı, "Ama yeminine uygun davranmazsa, herkesin cumhurbaşkanı olmazsa, cumhuriyet ilkelerini savunmazsa önce uyarı hakkımızı, sonra da eleştiri hakkımızı en katı biçimde kullanırız" diye konuştu.

Halıcı, Anadol'un açıklamalarıyla ilgili olarak ise, "Bazı kişisel açıklamalar üzücü. Partiler arasında bir sıkıntı yok. Bireysel çıkışlar partiler arasında ciddi bir problem olduğunu göstermez" dedi.

AK Parti Milletvekili Saffet Kaya, CHP'nin mayınlı tarlada koştuğunu dile getirerek, bugün bir seçim yapılsa CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tavrı nedeniyle 5 puan daha kaybedeceğini öne sürdü. CHP lideri Baykal'ın, CHP'nin ateşine odun taşımaktan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Kaya, parlamentoya gölge düşürmenin bir siyasi parti için şık durmadığını kaydetti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin, o süreci tamamlamak amacıyla şeklen yapılan bir seçim olduğunu ileri sürdü. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına seçilmesinde Anayasa'ya şeklen uygun bir sürecin işlediğini dile getiren Kart, bu anlamda bir meşruiyet tartışması yapmayacaklarını söyledi. Kart, Gül'ün cumhurbaşkanlığına karşı tavırlarını sürdüreceklerini ancak cumhurbaşkanlığı makamına gösterilmesi gereken saygıyı da göstereceklerini vurguladı.

DTP'li Akın Birdal ise, bugün grup olarak boş oy verdiklerini belirterek, Gül'ün DTP'nin temsil ettiği kesimin beklentilerine yönelik bir mesaj vermesi halinde Gül lehine oy vereceklerini belirtti. Yeni cumhurbaşkanından ayrımcı olmayan bir tutum ve herkesin cumhurbaşkanı olmasını beklediklerini anlatan Birdal, Gül'ün önümüzdeki 3-4 gün içinde DTP grubunu kutlamaya gelmesini ve bir mesaj vermesini beklediklerini dile getirdi.

(ZÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Arınç: İnşallah 3. Turda Cumhurbaşkanı Seçilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement