Arınç, Boyalıca Spor Tesislerini Açtı - Son Dakika
Politika

Arınç, Boyalıca Spor Tesislerini Açtı

Arınç, Boyalıca Spor Tesislerini Açtı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Boyalıca beldesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan spor tesisleri hizmete açtı.

14.03.2014 18:58

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Boyalıca beldesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan spor tesisleri hizmete açtı. Arınç, "Biz kavga, çatışma istemiyoruz. Bilimle birbirimizi anlayarak ve dinleyerek, okuyarak ülkemize hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Boyalıca'da İznik gölü kıyısına yapılan spor tesislerinin açılışına katıldı. Gençlik ve sporun çok önemli olduğunu ifade eden Arınç, "Bu çok önemli. Gençlik başlı başına bir değer. Gençlerimizi iyi eğitebilirsek, cehaletten kurtarabilirsek, geçmişte çektiğimiz sıkıntıları çekmeyiz. Bugün çektiğimiz sıkıntıları çekmeyiz. Bakın bugün genç yaşta sokakları savaş haline getiren, birbirine silah sıkan, fırsat bulursa her yeri tahrip etmeye kalkan, zararlı düşüncelere sahip ve maalesef batılın, yanlışın arkasından giden gençlerimiz de var. Aslında onların da Boyalıca gençliği gibi olması lazım. Hem vatanperver, hem milliyetçi, hem kimseye zarar vermeden iyi ahlakla yetişmiş gençler olurlarsa, birbirlerinin kafasına kurşun sıkmak yerine birbirini kucaklarlar. İlim olursa, ahlak olursa, iyi bir eğitim alırlarsa, tahrip edenler değil, her şeyi tamir edenlerden olurlar. Yanlışları düzeltirler. Maalesef anne babalar çocuklarının ellerinden gittiğini görüyor, onların yanlış işler yaptığını görünce de üzülüyor. Gençliğimize sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

Kendisinin üniversitede okuduğu 1968'li yıllardan bahseden Arınç, "68 kuşağının sokaklara nasıl hakim olduğunu gözlerimle gördüm. Her gün çatışma, her gün kavga, arkasından ihtilaller, darbeler, demokrasiyi askıya almalar oldu. Biz kavga, çatışma istemiyoruz. Bilimle birbirimizi anlayarak ve dinleyerek, okuyarak ülkemize hizmet etmek istiyoruz. Çocuklarımız da böyle yetişmeli. Onun için bugün üniversitelerimizin, yüksek okullarımızın, yatılı okullarımızın bulunduğu yerlerde daha çok yurtlar yapıyoruz. Öğrencilerimize daha çok burslar veriyoruz. Krediler veriyoruz. Yanlış yerlere gitmesinler diye her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bugün çok şükür okul üstüne okul, lise üstüne lise açıyoruz. Üniversite öğrencilerimizin sayısı yüzbinleri geçiyor. İnşallah öğretmenlerimiz de, yeni eğitim sistemimizle çocuklarımıza taşıyacakları en güzel bilgiyi verirler. Onları yanlıştan kurtarır doğru yola, hidayete, sağlıklı, selametli bir yola götürürler" şeklinde konuştu.

Gençlikle ayrıca ilgilenilmesi gerektiğini kaydeden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlik merkezleri açıyoruz. Orada çocuklarımızın hem sosyal ihtiyaçlarını karşılıyor, hem eğlence ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onları Çanakkale'ye götürerek mazilerine bağlamak istiyoruz. Biz harabati insanlar istemiyoruz. Kökümüz mazide, ama gözümüz de hamdolsun önümüzdedir. Biz 600 yıldan fazla dünyaya hükmetmiş bir Osmanlı imparatorluğunun bakiyesiyiz".

Herkesi yürüyüşe davet eden Arınç, "Her gün televizyon karşısında diyet nasıl yapılır diye bakmak yerine, gelin burada yürüyüş yapın. Televizyon programlarını dinleyelim, ama fiilen yapalım. Sporcu yetiştirmek, futbol oynayanları seyretmek değil. Spor pek çok dalda yapılıyor. Biniciliği Peygamber Efendimiz de tavsiye ediyor. Güreşi de, yüzmeyi de, hızlı olmayı tavsiye ediyor. Bunun yanında basketboluyla, voleyboluyla, insan vücudunu harekete geçiren her türlü spora ihtiyacımız var. Ama en kolayı, masrafsız ve ucuz olanı yürüyüş yapmaktır. Hanımlar yürüyüş yapsın, canı çekenler varsa, gençler de top oynasın. Ama işi yürüyüşle bitirelim inşallah" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 1.5 milyon lira harcayarak Boyalıca'ya çok güzel bir okul yapılacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyükşehir hizmetlerinin her yerde olduğunu ifade ederek, zeytin üreticilerine, "Marmarabirlik ne yapıyorsa biz daha fazlasını yapacağız" diye müjde verdi.

Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil, şu an halı saha yapılan tesisin eskiden bataklık olduğunu, buraya büyükşehir tarafından 1 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi. Protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kestiği tesisleri gezen Arınç, daha sonra Elbeyli beldesine geçerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı spor salonunu hizmete açtı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Arınç, Boyalıca Spor Tesislerini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement