Antalya'da 'Sivil İtaatsizlik' Eylemi - Son Dakika
Politika

Antalya'da 'Sivil İtaatsizlik' Eylemi

Antalya\'da \'Sivil İtaatsizlik\' Eylemi

BDP Antalya İl Başkanı Nergiz İle 150 Partili, Kepez İlçe Binası Önünde Oturma Eylemi Yaptı.

26.03.2011 17:32

BDP'nin başlattığı 'sivil itaatsizlik' eylemleri kapsamında Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz ile 150 partili, Kepez İlçe Binası önünde oturma eylemi yaptı.

BDP'nin Kepez İlçe Başkanlığı önünde saat 13.00'de toplanan yaklaşık 150 partiliyle birlikte basın açıklaması yapan İhsan Nergiz, Kürt, sorununun çözümü konusunda hükümetin 8 yıl boyunca önemli fırsatları kaçırdığını söyledi. Sorunun diyalogla çözülmesi için partisinin büyük çaba harcadığını anlatan Nergis, şöyle dedi:

"Hükümetin Kürt sorununu çözmesini artık beklemeyeceğiz. Hükümetin tavrını kabul etmiyoruz. Türkiye'nin bir çok yerinde bu sorunun demokrasi ile çözülmesi isteği var."

BDP'nin sivil eylemi başlatırken 4 koşulu dile getirdiğini hatırlatan İhsan Nergis, "Ana dilde eğitim, siyasi tutukluların serbest bırakılması, askeri ve siyasi operasyonlara son verilmesi ve yüzde 10'luk seçim barajının kaldırılmasını istiyoruz. Bunlar oldukça makul isteklerdir. Bu taleplerimiz yerine gelene kadar Antalya'da başlattığımız sivil itaatsizliği sürdürmeye kararlıyız" diye konuştu.

Daha sonra eyleme katılan partililer, BDP Kepez İlçe Başkanlığı binası önünde yaptıkları oturma eylemi ile sivil itaatsizlik eylemine başladıklarını söyledi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Antalya'da 'Sivil İtaatsizlik' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement