Ak Partili Gürcan'dan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Ak Partili Gürcan'dan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Ak Partili Gürcan\'dan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

01.02.2016 15:25

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında şahsi olarak suç duyurusunda bulundu. Manisa Adalet Sarayında Cumhuriyet savcısına gelerek suç duyurusu dilekçesini veren Gürcan, dilekçenin içeriğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 16 Ocak 2016 tarihindeki CHP 35. Olağan Genel Kurultayında ve 19 Ocak 2016 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisindeki CHP Grup Toplantısında yapmış olduğu konuşma ve twitter üzerinden yaptığı açıklamaların bulunduğunu söyledi.

CHP'li Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu konuşmaların şahsi olarak kendisini rencide ettiğini anlatan Gürcan, şöyle konuştu: "Gerçekten demokrasinin en Anayasaya uygun şekilde seçilmiş ve 92 yıllık Cumhuriyet tarihinin ilk defa doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanına yine demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan bir siyasi parti lideri özellikle anamuhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde hakaret etmiş olması bir Türk vatandaşı olarak Zülfikar Gürcan olarak beni rencide etmiştir. Diktatör şeklinde benzetmesi 'Diktatör bozuntusu' şeklinde hakareti aşan şekilde benzetmeler yapması bir Türk vatandaşı olarak beni üzmüştür." Kendisi gibi düşünen vatandaşlar adına bu suç duyurusunu yaptığını anlatan Gürcan, şunları söyledi:

"İnanıyorum ki bu duyguları yaşayan binlerce yüz binlerce vatandaşımız var. Bu hakareti kabul etmemiz mümkün değildir. Ben kabul etmiyorum. Vatandaşlarımızın da kabul edeceğini düşünmüyorum. Bunlar fikirlerin tükendiğinin işaretidir. Anamuhalefet partileri siyaset üretme yerleridir. Çünkü iktidar alternatifidir. İktidardaki insanlara, Cumhurbaşkanına isminde halk olan bir partinin liderinin halka bu denli hakaret etmesini kabul etmek mümkün değil. Bunları içeren bu dilekçemizi Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu şeklinde iletiyoruz. İçeriği mevcut. Yapılan konuşma metinleri mevcut. Biz Cumhurbaşkanımıza sahip çıkıyoruz. Cumhurbaşkanına yapılan hakareti kınıyoruz."

Konuşmaların ardından Adalet Sarayına giren Gürcan, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Gürcan'dan Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement