AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Esgin - - Son Dakika
Politika

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Esgin -

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Esgin -

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Mustafa Esgin, "Nilüfer'i, zarafetin ve estetiğin kenti yapmak istiyoruz" dedi.

04.02.2014 19:16

AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Mustafa Esgin, "Nilüfer'i, zarafetin ve estetiğin kenti yapmak istiyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı (AA) Bursa Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Esgin, Bölge Müdürü Kamuran Akkuş'tan AA'nın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Esgin, burada yaptığı konuşmada, Bursa'yı farklı konumlandırdıklarını söyledi.

Türkiye'de işlerin iyi gitmesi için Bursa'da da durumun böyle olması gerektiğini vurgulayan Esgin, şöyle devam etti:

"Bursa, şehirlerden bir şehir değil, genetik kodlarına imparatorluk kurulmuş, devlet geleneği olan bir şehirdir. Nilüfer, Bursa'nın geleceğe bakan yüzüdür. Böyle konumlandırıyoruz. Bunun için Nilüfer'i almak istiyoruz. Bursa'nın daha iyi yarınlara gelebilmesi için bu süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Halkımızın bizden neler talep ettiğini biliyoruz. Çalışmalarımızı bu çerçevede sürdürüyoruz. Nilüfer bir çiçektir. Nilüfer, Nilüfer Hatun'dur, kadındır, annedir. Nilüfer'i, zarafetin ve estetiğin kenti yapmak istiyoruz. Mahalle kültürünü de son derece önemsiyoruz. Böyle bir bakış açısıyla kent dokusu kurgulamak istiyoruz. Bursa'nın geleneksel kültürüne uygun olarak insanların barış içerisinde yaşadığı, yardımlaştığı bir kent kurgulamak istiyoruz."

Göreve seçilmesi halinde engellilere yönelik rehabilitasyon merkezli termal tesis kurmak istediklerini dile getiren Esgin, Nilüfer'deki vatandaşların beklentileri noktasında projeleri olduğunu anlattı.

Her mahallenin ihtiyaçlarına göre kapalı pazar yerleri, düğün salonları, otoparklar yapmak istediklerini ifade eden Esgin, "Nilüfer Bizimle Çiçek Açacak adlı projemizle bütün yeşil alanlarımıza dokunulmazlık ilan edeceğiz. Hiç kimse hiçbir gerekçeyle yeşil alanlara dokunamayacak. Çünkü tarihsel olarak da Bursa'ya 'Yeşil Bursa' deriz. Yeşile de en çok yakışacak kent, Nilüfer olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Nilüfer Belediye Başkan adayı Esgin - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement